Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων: Ανακοίνωση – Πρόσκληση

IMG 5898 12892πανσεληνοσ

ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ KΥΚΛΑΔΩΝ

 

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

21-22 Αυγούστου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων σας προσκαλεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σίφνου και στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ακρόπολης στον Άγιο Ανδρέα να χαρείτε την αυγουστιάτικη Πανσέληνο λαμβάνοντας μέρος στις εκδηλώσεις, που διοργανώνει στις 21 και 22 Αυγούστου 2021.
 
Κάστρο Σίφνου | Σάββατο, 21 Αυγούστου
Η μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Σίφνου θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό, από τις 8.30 μέχρι τις 22.00.
Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ακρόπολης στο Μέσα Κάστρο, από τις 18:30 έως και 20.30. Ξεναγήσεις θα γίνουν από το προσωπικό της Εφορείας.
 
Ώρα έναρξης: 21:00 στον κοινόχρηστο χώρο εμπρός από την είσοδο του Ι. Ναού Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου εκδήλωση με τον τίτλο
«Σελάνα Βασιλεύουσα, Νύχτα μαγείας στο Κάστρο»
στο μεγαλύτερο και το πιο θεαματικό φεγγάρι της φετινής χρονιάς, που περιλαμβάνει
Στο 1ο μέρος (διάρκεια 20’) Προβολή 2 μικρού μήκους βουβών ταινιών
του George Melies, 
la voyage dans la lune
la lune de un metre 
συνοδευόμενες από πρωτότυπη μουσική σύνθεση, για βιολοντσέλο και κοντραμπάσο από τους Βασίλη Παπαβασιλείου & Σεμέλη Σοφία Κωστούρου.
Στο 2ο μέρος (διάρκεια 40’) Τραγούδια των Tchaikovsky & Rachmaninoff
αναφερόμενα στον έρωτα και στο φεγγάρι από τη mezzo soprano Victoria Maifatova
Μάριος Καζάς-πιάνο
Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η ηθοποιός Έλενα Καλαΐτζή
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Σίφνου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου και προσφέρεται από ιδιώτες χορηγούς.
 
Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Επισημαίνεται ότι ο μέγιστος αριθμός θεατών δεν θα υπερβαίνει το 100 άτομα.
 
Αρχαιολογικός χώρος Ακρόπολης Αγ. Ανδρέα | Κυριακή, 22 Αυγούστου
Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης στον Αγ. Ανδρέα από τις 16:30 έως και 20.30. Ξεναγήσεις θα γίνουν από το προσωπικό της Εφορείας.
 
Ώρα έναρξης: 21:00 στον χώρο εμπρός από τα τείχη συναυλία για την Πανσέληνο του Αυγούστου με την εκλεκτή ερμηνεύτρια Σαβίνα Γιαννάτου, φωνή, και τον καταξιωμένο Κώστα Γρηγορέα, σολίστα κλασικής κιθάρας, με τραγούδια και κομμάτια για σόλο κιθάρα, ελληνικά και ξένα, σύγχρονα και αναγεννησιακά, έντεχνα και παραδοσιακά. Θα ακουστούν τραγούδια Σεφαραδίτικα, Ισπανικά και Αγγλικά ανωνύμων (16ος αιώνας), John Dowland, Benjamin Britten, Leonard Cohen, Joni Mitchell κ.α. Θα ακουστούν επίσης παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια χωρών της Μεσογείου, καθώς και ελληνικά έργα για σόλο κιθάρα, παράλληλα με γνωστά τραγούδια των Λένα Πλάτωνος και Μάνου Χατζιδάκι.
Μετά την έναρξη της παράστασης η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.
Επισημαίνεται ότι ο μέγιστος αριθμός θεατών δεν θα υπερβαίνει τα 250 άτομα.
 
Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.
 
Σημειώνουμε ότι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κ.Υ.Α.
 
Αρχαιολογικό Μουσείο Σίφνου.: +30 2284031022/ email: amsi@culture.gr
Αρχαιολογικός χώρος Ακρόπολης Αγ. Ανδρέα: +30 2284031488/ email: archakagan@culure.gr



 
 

.