Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

Δήμος Σίφνου: Ανακοίνωση Π.Π.Ι. Σίφνου σχετικά με την μετακίνηση πολιτών από τον τόπο κατοικίας τους σε άλλους νομούς για λόγους υγείας, εργασίας ή επανένωσης οικογενειών.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έως σήμερα δεν υπάρχει καμία επίσημη οδηγία του Ε.Ο.Δ.Υ. για το εάν πρέπει να ελεγχθούν με SARS-CoV-2 Ag RDT ή PCR tests  όλοι οι πολίτες οι οποίοι μετακινήθηκαν από τον τόπο κατοικίας τους σε άλλους νομούς για λόγους υγείας, εργασίας ή επανένωσης οικογενειών.
Επομένως, οποιαδήποτε άλλη αντιμετώπιση είναι πέρα αλλά και αντίθετη, από τις επίσημες οδηγίες της ομάδας των επιστημόνων που χειρίζονται τις εξελίξεις σχετικά με τον Covid-19 στη χώρα μας.
 
Η σκέψη να εξετάζεται όποιος φτάνει στο νησί, για να πραγματοποιηθεί σωστά, θα σήμαινε ότι έπρεπε να εξεταστούν όλοι οι φοιτητές που έφτασαν στο νησί για τις γιορτές, όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι που ταξιδεύουν στην Αθήνα για οποιοδήποτε λόγο, όλοι οι επαγγελματίες που μετακινούνται συχνά λόγω της μεταφοράς προιόντων, όλοι οι εκπαιδευτικοί, όλοι οι ένστολοι και όλοι οι εργαζόμενοι που φτάνουν στο νησί από την έναρξη έως τη λήξη των περιοριστικών μέτρων. Πρόταση που κατανοεί και ο πιο αδαής ότι είναι ανέφικτη.
 
Τα 200 Rapid Antigen tests που μας χορηγήθηκαν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνεννόηση με τη 2η ΔΥΠΕ, προγραμματίζεται να χρησιμοποιηθούν για ιχνηλάτηση και επιδημιολογικές ανάγκες του νησιού.
 
Με την παρούσα θέλω να καταστήσω σαφές ότι το Π.Π.Ι. Σίφνου δε θα ενεργήσει σε καμία περίπτωση αυτόνομα και ενάντια στις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και ότι ο μόνος τρόπος προστασίας είναι η τήρηση των μέτρων και η αποφυγή συγχρωτισμού.
 
 

Ο εκτελών χρέη Διευθυντή

Ρουπακιώτης Σπύρος

Επιμελητής Β’ Ε.Σ.Υ.

Γενικής Ιατρικής