Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

Πρόσκληση σε τακτική – μικτή  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου (10.04.2023)  

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε τακτική – μικτή  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (8η Συνεδρίαση) στις 10.04.2023  

Σας προσκαλώ σε  δημόσια τακτική, μικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν. 3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του ν. 4555/2018 και τροποποιήθηκε από τα άρθρα 177 και 184 του ν.4635/2019 και το άρθρο 10 του ν. 4674/2020, του άρθρου 67 του ν. 4830/2021 και του άρθρου 78 του ν.4954/2022,  στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ» στο Δημοτικό Κτήριο στο Στενό της Απολλωνίας, στις 10 Απριλίου 2023, ημέρα Μ.Δευτέρα και ώρα 15:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  1. Γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων οικισμού Βαθέως Σίφνου και συνοδά έργα», μετά το υπ’ αρ. πρωτ. 32571/24/15.03.2023 έγγραφο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου   (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Δήμαρχος Μαρία Εμμ. Ναδάλη και η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας Κατερίνα Θεολόγου)
  2. Κατάθεση πρότασης στα πλαίσια της διαβούλευσης επί της ΕΜΠ (Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη) περιοχών Natura 2000», μετά την υπ’ αρ. 40/2023 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Δήμαρχος Μαρία Εμμ. Ναδάλη)
  3. Λήψη απόφασης για τη μεταφορά του προγράμματος <Βοήθεια στο Σπίτι> στο Δήμο Σίφνου (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Δήμαρχος Μαρία Εμμ. Ναδάλη)
  4. Έκδοση απόφασης για τη συμμετοχή του Δήμου στο 14ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο των Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων με θέμα του την Υγεία και τις πρακτικές ευζωίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Σίφνο (21-23 Απριλίου 2023) (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Δήμαρχος Μαρία Εμμ. Ναδάλη)
  5. Έκδοση απόφασης σχετικά με αίτημα για συμμετοχή του Δήμου  στο έργο επισκευής και αναπαλαίωσης του τέμπλου και των εικόνων του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Δήμαρχος Μαρία Εμμ. Ναδάλη)
  6. Έκδοση απόφασης για τη συμμετοχή του Δήμου στα γυρίσματα της τηλεοπτικής εκπομπής «ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ» (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Δήμαρχος Μαρία Εμμ. Ναδάλη)
  7. Έκδοση απόφασης για την παραχώρηση χρήσης κοινόχρηστων χώρων Δήμου Σίφνου για το έτος 2023 (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Πρόεδρος του ΔΣ Νικόλαος Χρυσίνης)
  8. Έκδοση απόφασης για την αναγκαιότητα μίσθωσης ακινήτων σε οικισμούς της Σίφνου για το έτος 2023 για τη χρήση τους ως χώρων στάθμευσης οχημάτων (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Πρόεδρος του ΔΣ Νικόλαος Χρυσίνης)
  9. Σχετικά με την αίτηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου για επιχορήγησή του, σύμφωνα με σχετική πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του Δήμου Σίφνου οικ. έτους 2023 (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Δήμαρχος Μαρία Εμμ. Ναδάλη)
  10. Σχετικά με την αίτηση του Πανσιφναϊκού Αθλητικού Συλλόγου για επιχορήγησή του, σύμφωνα με σχετική πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του Δήμου Σίφνου οικ. έτους 2023 (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Δήμαρχος Μαρία Εμμ. Ναδάλη)
  11. Αντικατάσταση ταχυδρομικών θυρίδων στον οικισμό του Πλατύ Γιαλού  (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Δήμαρχος Μαρία Εμμ. Ναδάλη)
  12. Συγκρότηση της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και Αμφισβητήσεων έτους 2023 του Δήμου Σίφνου (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Πρόεδρος του ΔΣ Νικόλαος Χρυσίνης)
  13. Λήψη απόφασης για την παραχώρηση σχολικού χώρου του Γυμνασίου Σίφνου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εξετάσεις γλωσσομάθειας αγγλικής γλώσσας από ιδιωτικό φορέα (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η δημοτική σύμβουλος & Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χρυσούλα Ποδότα)
  14. Εξέταση πρότασης συνεργασίας με εξειδικευμένη εταιρεία συμβούλων για τη συμβουλευτική υποστήριξη του Δήμου Σίφνου σε επίπεδο τουριστικής προβολής για το έτος 2023, ύστερα από απόφαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Σίφνου (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Δήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Σίφνου Μαρία Εμμ. Ναδάλη)
  15. Έκδοση απόφασης για τη συντήρηση – φιλοξενία του ιστότοπου Sifnos Trails για το έτος 2023 και συζήτηση πρότασης που αφορά στην κατασκευή εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα, ύστερα από απόφαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Σίφνου (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Δήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Σίφνου Μαρία Εμμ. Ναδάλη)
  16. Πρόταση συμμετοχής του Δήμου Σίφνου στην έκδοση του περιοδικού You Are Here, ύστερα από απόφαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Σίφνου (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Δήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Σίφνου Μαρία Εμμ. Ναδάλη)
  17. Έγκριση ή μη του πρακτικού της Επιτροπής Ενστάσεων του Δήμου Σίφνου σχετικά με την αίτηση-ένσταση του κ. Π.Σ. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κ. Γεωργούλης)
  18. Έγκριση ή μη του πρακτικού της Επιτροπής Ενστάσεων του Δήμου Σίφνου σχετικά με την αίτηση-ένσταση του κ. Α.Ι. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κ. Γεωργούλης)
  19. Έγκριση ή μη του πρακτικού της Επιτροπής Ενστάσεων του Δήμου Σίφνου σχετικά με την αίτηση-ένσταση του κ. Π.Π. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κ. Γεωργούλης)
  20. Έγκριση ή μη του πρακτικού της Επιτροπής Ενστάσεων του Δήμου Σίφνου σχετικά με την αίτηση-ένσταση του κ. Γ.Γ. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κ. Γεωργούλης)
  21. Έγκριση ή μη  πρακτικού της Επιτροπής  Ενστάσεων του Δήμου Σίφνου σχετικά με την αίτηση-ένσταση της κας Π.Ε. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κ. Γεωργούλης)
  22. Έγκριση ή μη του πρακτικού της Επιτροπής Ενστάσεων του Δήμου Σίφνου σχετικά με την αίτηση-ένσταση του κ. Μ.Α. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κ. Γεωργούλης)
  23. Έγκριση ή μη του πρακτικού της Επιτροπής Ενστάσεων του Δήμου Σίφνου σχετικά με την αίτηση-ένσταση της κας Σ.Δ. ( Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κ. Γεωργούλης)
  24. Έγκριση ή μη του πρακτικού της Επιτροπής Ενστάσεων του Δήμου Σίφνου σχετικά με την αίτηση-ένσταση του κ. Τ.Μ. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κ. Γεωργούλης)
  25. Έγκριση ή μη του πρακτικού της Επιτροπής Ενστάσεων του Δήμου Σίφνου σχετικά με την αίτηση-ένσταση του κ. Τ.Π. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κ. Γεωργούλης)
  26. Έγκριση ή μη του πρακτικού της Επιτροπής Ενστάσεων του Δήμου Σίφνου σχετικά με την αίτηση-ένσταση της κας Λ.Κ. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κ. Γεωργούλης)
  27. Έγκριση ή μη του πρακτικού της Επιτροπής Ενστάσεων του Δήμου Σίφνου σχετικά με την αίτηση-ένσταση της  κας Α.Ε. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κ. Γεωργούλης)
  28. Έγκριση ή μη του πρακτικού της Επιτροπής Ενστάσεων του Δήμου Σίφνου σχετικά με την αίτηση-ένσταση του κ. Β.Ν. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κ. Γεωργούλης)
  29. Έγκριση ή μη του πρακτικού της Επιτροπής Ενστάσεων του Δήμου Σίφνου σχετικά με την αίτηση-ένσταση της  κας Ν.Φ. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κ. Γεωργούλης)
  30. Έγκριση ή μη του πρακτικού της Επιτροπής Ενστάσεων του Δήμου Σίφνου σχετικά με την αίτηση-ένσταση της κας Λ.Ε. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κ. Γεωργούλης)
  31. Έγκριση ή μη του πρακτικού της Επιτροπής Ενστάσεων του Δήμου Σίφνου σχετικά με την αίτηση-ένσταση της κας Α.Κ. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κ. Γεωργούλης)
  32. Έγκριση ή μη του πρακτικού της Επιτροπής Ενστάσεων του Δήμου Σίφνου σχετικά με την αίτηση-ένσταση της κας Π.Ε. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κ. Γεωργούλης)
  33. Έγκριση ή μη του πρακτικού της Επιτροπής Ενστάσεων του Δήμου Σίφνου σχετικά με την αίτηση-ένσταση της κας Σ.Π. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κ. Γεωργούλης)
  34. Έγκριση ή μη του πρακτικού της Επιτροπής Ενστάσεων του Δήμου Σίφνου σχετικά με την αίτηση-ένσταση του κ. Ζ.Χ.Π. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κ. Γεωργούλης)
  35. Έκδοση απόφασης για την έγκριση του ισολογισμού της ΔΗ.Κ.Ε.Σ. οικ. Έτους 2021 (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η δημοτική σύμβουλος και Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Σ. Ευαγγελία Ατσόνιου)
  36. Έκδοση απόφασης για την έγκριση πεπραγμένων της ΔΗ.Κ.Ε.Σ. έτους 2022 (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η δημοτική σύμβουλος και Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Σ. Ευαγγελία Ατσόνιου)
  37. Έκδοση απόφασης για την έγκριση του οικονομικού απολογισμού της ΔΗ.Κ.Ε.Σ. έτους 2022 (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η δημοτική σύμβουλος και Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Σ. Ευαγγελία Ατσόνιου)
  38. Σχετικά με την αίτηση του κ.Παυλίδη Προκόπη για χορήγηση άδειας για αποκατάσταση και στρώσιμο αγροτικής οδού μήκους 96 μέτρων στην επαρχιακή οδό Απολλωνίας – Φάρου, ύστερα από την υπ΄αρ.93/2022 γνωμοδότηση του συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας  (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Πρόεδρος της Κοινότητας Απολλωνίας Κατερίνα Θεολόγου)
  39. Σχετικά με την αίτηση της κας Μαίρης Σγούρδου για χορήγηση άδειας χρήσης χώρου στο Κάστρο για τέλεση συμβολικής γαμήλιας τελετής, ύστερα από την υπ΄αρ.15/2023 γνωμοδότηση του συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας  (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Πρόεδρος της Κοινότητας Απολλωνίας Κατερίνα Θεολόγου)
  40. Σχετικά με την αίτηση του κ. Βαβρίτσα Κωνσταντίνου για την εκποίηση αγροτεμαχίου με ΚΑΕΚ 021, ύστερα από την υπ΄αρ.19/2023 γνωμοδότηση του συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Πρόεδρος της Κοινότητας Απολλωνίας Κατερίνα Θεολόγου)

 

 

 

 

                                                                   Ο Πρόεδρος του ΔΣ

 

                                                                   Χρυσίνης Νικόλαος