Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

Πρόσκληση σε τακτική – μικτή  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου (9.03.2023)  

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε τακτική – μικτή  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (5η Συνεδρίαση) στις 9.03.2023  

 

Σας προσκαλώ σε  δημόσια τακτική, μικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν. 3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του ν. 4555/2018 και τροποποιήθηκε από τα άρθρα 177 και 184 του ν.4635/2019 και το άρθρο 10 του ν. 4674/2020, του άρθρου 67 του ν. 4830/2021 και του άρθρου 78 του ν.4954/2022,  στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ» στο Δημοτικό Κτήριο στο Στενό της Απολλωνίας,  στις 9  Μαρτίου 2023, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  1. Λήψη απόφασης για την κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης τμημάτων ιδιοκτησιών για τη βελτίωση της υφιστάμενης οδού που ξεκινά από τον επαρχιακό δρόμο Απολλωνίας – Καμαρών και οδηγεί προς την περιοχή «Μουγκού» καθώς και για τη διάνοιξη νέας οδού, για τις ανάγκες του έργου της κατασκευής των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Απολλωνίας και Αρτεμώνα (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Δήμαρχος Μαρία Εμμ. Ναδάλη)
  2. Σύναψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ του άρθρου 100 του Ν. 3852/2010 μεταξύ  του «Δήμου Σίφνου» και της «Αναπτυξιακής Μονοπρόσωπης Ανώνυμης Εταιρείας Δήμου Φυλής» για το έργο: «Προμήθεια αγωγών ύδρευσης για αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στους Κεντρικούς Οικισμούς της Ν. Σίφνου», το οποίο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», συνολικού προϋπολογισμού 625.281,41€    (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιδήμαρχος Γεώργιος Κ. Γεωργούλης)
  3. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής (αρ. απόφ. 9/2023) προς το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Κοινότητας Αρτεμώνα, για την έκδοση κανονιστικής απόφασης σχετικά με την πεζοδρόμηση του Στενού του Αρτεμώνα και την απαγόρευση στάθμευσης στην κεντρική πλατεία για το έτος 2023 (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Δήμαρχος και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Μαρία Εμμ. Ναδάλη και  ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρτεμώνα Θωμάς Τσίπης)
  4. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής (αρ. απόφ. 10/2023) προς το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας, για την έκδοση κανονιστικής απόφασης για την πεζοδρόμηση του Στενού & τη διαχείριση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο κέντρο της Απολλωνίας για το έτος 2023 (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Δήμαρχος και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Μαρία Εμμ. Ναδάλη και η Πρόεδρος της Κοινότητας Απολλωνίας Κατερίνα Θεολόγου)
  5. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής (αρ. απόφ. 11/2023) προς το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας, για την έκδοση κανονιστικής απόφασης για την επιβολή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στις Καμάρες για το έτος 2023 (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ : Η Δήμαρχος και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Μαρία Εμμ. Ναδάλη και η Πρόεδρος της Κοινότητας Απολλωνίας Κατερίνα Θεολόγου)
  6. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής (αρ. απόφ. 12/2023) προς το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας, για την έκδοση κανονιστικής απόφασης σχετικά με τη διέλευση οχημάτων στο Βαθύ για το έτος 2023 (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Δήμαρχος και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Μαρία Εμμ. Ναδάλη και η Πρόεδρος της Κοινότητας Απολλωνίας Κατερίνα Θεολόγου)
  7. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής (αρ. απόφ. 13/2023) προς το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας, για την έκδοση κανονιστικής απόφασης σχετικά με την διέλευση οχημάτων στο Φάρο για το έτος 2023 (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Δήμαρχος και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Μαρία Εμμ. Ναδάλη και η Πρόεδρος της Κοινότητας Απολλωνίας Κατερίνα Θεολόγου)
  8. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής (αρ. απόφ. 14/2023) προς το Δημοτικό Συμβούλιο για τον προσδιορισμό των χώρων στους οποίους θα επιτρέπεται η μεταφόρτωση οικοδομικών υλικών για το έτος 2023, ύστερα από τις γνωμοδοτήσεις του Συμβουλίου της Κοινότητας Αρτεμώνα και του Συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας για το έτος 2023 (ΕΙΣΗΓΗΤΡΑ: Η Δήμαρχος και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Μαρία Εμμ. Ναδάλη, η Πρόεδρος της Κοινότητας Απολλωνίας Κατερίνα Θεολόγου και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρτεμώνα Θωμάς Τσίπης)
  9. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής (αρ. απόφ. 15/2023) προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την έγκριση του Κανονισμού λειτουργίας των περιπτέρων του Δήμου Σίφνου, ύστερα από τις γνωμοδοτήσεις του Συμβουλίου της Κοινότητας Αρτεμώνα και του Συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας και ύστερα από τη γνωμοδότηση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σίφνου (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Δήμαρχος και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Μαρία Εμμ. Ναδάλη, η Πρόεδρος της Κοινότητας Απολλωνίας Κατερίνα Θεολόγου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρτεμώνα Θωμάς Τσίπης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Απόστολος Διαμαντής)
  10. Έγκριση του προϋπολογισμού του Πολιτιστικού Κέντρου Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου» για το οικονομικό έτος 2023, ύστερα από την έκδοση θετικής Γνώμης του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α. επί του σχεδίου που υποβλήθηκε  (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Πολιτιστικού Κέντρου «Μαριάνθη Σίμου» Γεώργιος Ν. Θεοδώρου)
  11. Έγκριση προϋπολογισμού της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Σίφνου για το οικονομικό έτος 2023, ύστερα από την έκδοση θετικής Γνώμης του Παρατηρητηρίου Οικονομικής  Αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α. επί του σχεδίου που υποβλήθηκε  (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Πρόεδρος του ΔΣ της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ευαγγελία Ατσόνιου)
  12. Τροποποίηση του κανονισμού κοιμητηρίων του Δήμου Σίφνου (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Δήμαρχος Μαρία Εμμ. Ναδάλη)
  13. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου στην εταιρεία με την επωνυμία «ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΟΥ – ΒΕΡΝΙΚΟΥ -ΕΥΓΕΝΙΔΗ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», μετά την τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Δήμαρχος Μαρία Εμμ. Ναδάλη)
  14. Έκδοση απόφασης για την τροποποίηση της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Δήμαρχος Μαρία Εμμ. Ναδάλη)
  15. Έκδοση απόφασης σχετικά με την απόσυρση παλαιών οχημάτων του Δήμου (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιδήμαρχος Αντώνης Φραντζής)
  16. Σχετικά με την προσωρινή εναπόθεση ανακυκλώσιμων υλικών σε αδειοδοτημένο χώρο της εταιρείας Σ.& Κ.ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΣ Ο.Ε στη θέση “Κουρτσούδι” (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιδήμαρχος Αντώνης Φραντζής)
  17. Σχετικά με την καταγγελία κατοίκων του οικισμού της Χερρονήσου Σίφνου που αφορά στη διαμαρτυρία τους για εγκατάσταση κεραίας συστήματος κινητής τηλεφωνίας (COSMOTE) σε ιδιωτικό χώρο εντός οικισμού, ύστερα από την υπ΄αρ. 4/2023 γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Κοινότητας Αρτεμώνα (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Αρτεμώνα Θωμάς Τσίπης)

 

 

 

                                                           Ο Πρόεδρος του ΔΣ

       

                                                       Χρυσίνης Νικόλαος