Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

Πρόσκληση Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου (07.07.2022)

 

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (13η Συνεδρίαση) στις  7.7.2022    

 

Σας προσκαλώ σε δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν. 3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του ν. 4555/2018 και τροποποιήθηκε από τα άρθρα 177 και 184 του ν.4635/2019 και το άρθρο 10 του ν. 4674/2020, του άρθρου 67 του ν. 4830/2021 και της υπ’ αριθ. 643/24-9-2021 εγκυκλίου του Υπ. Έσωτερικών,  στην αίθουσα του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Πρόκου, στην Απολλωνία, στις  7 Ιουλίου  2022, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14:30, για συζήτηση και λήψη απόφασης  στα εξής θέματα της ημερήσιας διάταξης:

 

 

  1. Έκδοση απόφασης σχετικά με τη χωροθέτηση του περιπτέρου της Απολλωνίας, ύστερα από γνωμοδότηση της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής του Δήμου (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής κ. Θεόδωρος Πολενάκης)
  2. Εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την 3η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Σίφνου οικονομικού έτους 2022 (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Δήμαρχος Μαρία Εμμ. Ναδάλη)
  3. Τροποποίηση/συμπλήρωση της από 4.2021 εισήγησης της Εκτελεστικής Επιτροπής σχετικά με την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Σίφνου (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Δήμαρχος Μαρία Εμμ. Ναδάλη)
  4. Λήψη απόφασης για την κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης τμημάτων ιδιοκτησιών για τη βελτίωση της υφιστάμενης οδού που ξεκινά από τον επαρχιακό δρόμο Απολλωνίας – Καμαρών και οδηγεί προς την περιοχή «Μουγκού» και για τη διάνοιξη νέας οδού, για τις ανάγκες του έργου της κατασκευής των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Απολλωνίας και Αρτεμώνα (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Δήμαρχος Μαρία Εμμ. Ναδάλη)
  5. Λήψη απόφασης για πενταετή μίσθωση ακινήτου στον Πλατύ Γιαλό (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Δήμαρχος Μαρία Εμμ. Ναδάλη)
  6. Αίτημα προς την ΕΦΑΚΥΚ για παροχή οδηγιών για τρόπους σκίασης στους οικισμούς της Σίφνου (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Γεώργιος Θεοδώρου)
  7. Συζήτηση και έκδοση απόφασης επί θεμάτων αρμοδιότητας Αρχιτεκτονικής Επιτροπής (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής Θεόδωρος Πολενάκης)
  8. Εξέταση πρότασης της Ενεργειακής Κοινότητας Σίφνου σχετικά με την κατασκευή ειδικά διαμορφωμένων στεγάστρων – φωτοβολταϊκών πάνελ για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Χρυσίνης)
  9. Εξέταση αιτημάτων πολιτών για άδεια χρήσης κοινόχρηστων χώρων, μετά την υπ’ αρ. 33/2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη σχετική απόφαση με αρ. πρωτ. Δήμου 486/19.02.2019 της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και τις γνωμοδοτήσεις του Συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας και τις Κοινότητας Αρτεμώνα  (ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Νικόλαος Χρυσίνης, η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας Κατερίνα Θεολόγου & ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρτεμώνα Θωμάς Τσίπης)    
  10. Έκδοση απόφασης σε αίτημα του κ. Ν.Π. για παραχώρηση αναπηρικής θέσης στάθμευσης στις Καμάρες Σίφνου, μετά τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Πρόεδρος της Κοινότητας Απολλωνίας Κατερίνα Θεολόγου)
  11. Έκδοση απόφασης της κας Βασάλου Ανδριάννας για τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων σε υπάρχουσες κολόνες της ΔΕΗ στην Αγία Αναστασία Εξαμπέλων, μετά τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Πρόεδρος της Κοινότητας Απολλωνίας Κατερίνα Θεολόγου)
  12. Έκδοση απόφασης σε αίτηση του κ. Σταύρου Βερβερή για τοποθέτηση δύο νέων φωτιστικών σωμάτων σε υπάρχουσες κολόνες έξω από την ιδιοκτησία του στο Φάρο, μετά τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Πρόεδρος της Κοινότητας Απολλωνίας Κατερίνα Θεολόγου)
  13. Έκδοση απόφασης σε αίτημα της κας Ατσόνιου Φλώρας του Αποστόλου που αφορά στον καθαρισμό, εξωραϊσμό και πλακόστρωση της “πλατείας“ στον οικισμό «Τρουλάκι» και την ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Κοινότητας Αρτεμώνα για το έτος 2022, μετά τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Κοινότητας Αρτεμώνα (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρτεμώνα Θωμάς Τσίπης)
  14. Έκδοση απόφασης σε αίτημα της κας Μαργαρίτας Καραγιάννη του Αντωνίου που αφορά στη μετακίνηση του οικίσκου Α/Σ ΑΠ6 που βρίσκεται στη θέση «Πλατύ Πηγάδι» Αρτεμώνα Σίφνου, μετά την υπ΄αρ. 4/2022 γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Κοινότητας Αρτεμώνα  (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρτεμώνα Θωμάς Τσίπης)

                                                                               

      Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

     ΧΡΥΣΙΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ