Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

Δ.Λ.Τ. Σίφνου: Εκπαίδευση και πρακτική άσκηση αντιμετώπισης έκτακτου περιστατικού ρύπανσης

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ ΡΥΠΑΝΣΗΣ

Δ.Λ.Τ. ΣΙΦΝΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι στις 17/06/2022 ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:30π.μ. πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση και Πρακτική Άσκηση αντιμετώπισης έκτακτου περιστατικού ρύπανσης της θάλασσας, υπό τον συντονισμό του Λ/Σ Σίφνου, στο Λιμένα Καμαρών Σίφνου.

Στο πλαίσιο της έμπρακτης μέριμνας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σίφνου στα θέματα Προστασίας του Θαλασσίου Περιβάλλοντος, κατ’ εκτέλεση των αναφερόμενων στην ισχύουσα Νομοθεσία και με την παρουσία και συνεργασία της εξειδικευμένης σε αυτά τα θέματα Εταιρείας “Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε”, διοργανώθηκε εκπαίδευση σε θεωρητικό επίπεδο με θέμα “Πρόληψη και Αντιμετώπιση Θαλάσσιας και Χερσαίας Ρύπανσης”. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε άσκηση με το υποθετικό σενάριο παρατήρησης άγνωστης προέλευσης ρύπανσης εντός τού Λιμένα Καμαρών Σίφνου.

Οι συμμετέχοντες στην άσκηση ενημερωθήκαν σχετικά με τις δυνατότητες του υπάρχοντος εξοπλισμού αντιρρύπανσης, αλλά και τις μεθόδους που πρέπει να ακολουθηθούν όταν και εάν προκύψει πραγματικό συμβάν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Σίφνου.

Αντίστοιχη εκπαίδευση και Πρακτική Άσκηση πραγματοποιήθηκε στις 20/06/2022 ημέρα Δευτέρα και ώρα 09:30π.μ. στον Λιμένα Ψάθης Κιμώλου, υπό τον συντονισμό του Λ/Σ Κιμώλου.