Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

Πρόσκληση Συνεδρίασης – μέσω τηλεδιάσκεψης – Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου (23-07-2021)

Λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 10, παρ. 1, της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου “Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του” (Φ.Ε.Κ. Α΄ 55/11.03.2020), σας προσκαλώ στις 23 Ιουλίου  2021, ημέρα   Παρασκευή  στις 15:00μ.μ., σε τηλεδιάσκεψη για έκδοση απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
 
 

  1. Έγκριση πρακτικού της Επιτροπής εκτίμησης για την αγορά ακινήτου στη θέση “ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ” Απολλωνίας για την επέκταση του κοιμητηρίου (εξ αναβολής) (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Πρόεδρος του ΔΣ Νικόλαος Χρυσίνης)
  2. Λήψη απόφασης για τη συμμετοχή του Δήμου στην Ενεργειακή Κοινότητα Σίφνου (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Δήμαρχος Μαρία Ναδάλη)
  3. Διαμόρφωση συμφώνου συνεργασίας του Δήμου με το Σύνδεσμο Σιφνίων για το θέμα του «ΗΡΩΟΥ» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Πρόεδρος του ΔΣ Νικόλαος Χρυσίνης)
  4. Λήψη απόφασης για άνοιγμα λογαριασμού και ορισμού υπεύθυνου του λογαριασμού στην Τράπεζα Ελλάδος για το έργο «ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΤΟΠΟΙ»    (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Δήμαρχος Μαρία Ναδάλη)
  5. Σχετικά με τη συμμετοχή του Δήμου Σίφνου στην πρόταση της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων για τη διοργάνωση αγώνα σφαιροβολίας (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Δήμαρχος Μαρία Ναδάλη)
  6. Λήψη απόφασης για την παραχώρηση σχολικού χώρου του Γυμνασίου Σίφνου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εξετάσεις γλωσσομάθειας αγγλικής γλώσσας από ιδιωτικό φορέα (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η δημοτική σύμβουλος & Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ποδότα Χρυσούλα)
  7. Λήψη απόφασης σχετικά με την σήμανση του κυκλικού κόμβου στη θέση «Πλακωτό» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Νικόλαος Χρυσίνης)
  8. Χορήγηση προσωρινής άδειας διέλευσης αυτοκίνητου για εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ στην παραλία Τσόπου έως τις 9:30 το πρωί και μετά τις 21:00 το βράδυ (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο  Αντιδήμαρχος Γεώργιος Κ. Γεωργούλης)
  9. Εξέταση αιτημάτων πολιτών για άδεια χρήσης κοινόχρηστων χώρων, μετά την υπ’ αρ. 79/2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη σχετική απόφαση με αρ. πρωτ. Δήμου 486/19.02.2019 της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και τις γνωμοδοτήσεις του Συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας (ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ : Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Νικόλαος Χρυσίνης και η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας Κατερίνα Θεολόγου)    
  10. Σχετικά με την αίτηση του κ.Κόμη Εμμανουήλ του Βασιλείου για την τοποθέτηση τριών νέων φωτιστικών σωμάτων σε υπάρχουσες κολώνες στην περιοχή «Βλάχα» Φάρου, μετά και την υπ΄αρ. 30/2021 γνωμοδότηση του συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας Κατερίνα Θεολόγου)
  11. Σχετικά με την αίτηση της κας Λυν Καλογήρου για το πρόβλημα του παρκαρίσματος των νταλικών ανάμεσα στο ξενοδοχείο «Μπουλής» και τον Παιδικό Σταθμό στις Καμάρες, μετά και την υπ΄αρ. 33/2021 γνωμοδότηση του συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας Κατερίνα Θεολόγου)
  12. Σχετικά με την αίτηση του κ. Φύσσα Ιωάννη για τοποθέτηση καθρέπτη ρύθμισης κυκλοφορίας στην περιοχή Άγιοι Ανάργυροι, μετά και την υπ΄αρ. 32/2021 γνωμοδότηση του συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας Κατερίνα Θεολόγου)
  13. Σχετικά με την αίτηση του κ.Ατσόνιου Γεώργιου του Ιωάννη για χορήγηση έγκρισης κυκλοφοριακής σύνδεσης νέου πρατηρίου καυσίμων στην περιοχή «Κουρτσούδι» Απολλωνίας, μετά και την υπ΄αρ. 38/2021 γνωμοδότηση του συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας Κατερίνα Θεολόγου)
  14. Σχετικά με την αίτηση του κ. Γεωργούλη Φρατζέσκου του Ιωάννη για τοποθέτηση νέου φωτιστικού σε υπάρχουσα κολώνα της ΔΕΗ, στην περιοχή Φυργάνι Σίφνου, μετά και την υπ΄αρ. 22/2021 γνωμοδότηση του συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας Κατερίνα Θεολόγου)
  15. Σχετικά με την αίτηση του κ. Προκόπη Ιωάννη, για υπογειοποίηση καλωδίων ρεύματος στη θέση Πλακιά Σίφνου, μετά και τη γνωμοδότηση του συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας Κατερίνα Θεολόγου)
  16. Σχετικά με την αίτηση της κ. Μαρίας Βενιού για χορήγηση άδειας τοποθέτησης πινακίδας για το κατάστημά της πρατηρίου άρτου στις Καμάρες Σίφνου,  μετά και τη γνωμοδότηση του συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας  (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας Κατερίνα Θεολόγου)
  17. Σχετικά με την αίτηση κατοίκου Κάστρου για παραχώρηση θέσης προνομιακού παρκινγκ του υπερήλικα πατέρα της στο Κάστρο Σίφνου, μετά και τη γνωμοδότηση του συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας  (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας Κατερίνα Θεολόγου)
  18. Σχετικά με το αίτημα του Οικολογικού Συλλόγου Καμαρών η «ΜΕΡΟΠΗ» για τοποθέτηση σημάτων ορίου ταχύτητας στο δρόμο προς Αγία Μαρίνα στις Καμάρες Σίφνου, μετά και τη γνωμοδότηση του συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας Κατερίνα Θεολόγου)
  19. Σχετικά με την αίτηση της «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΙΦΝΟΥ Συν.Π.Ε.» για χορήγηση άδειας κοινόχρηστου χώρου στην Πλατεία «Ραμπαγά» στην Απολλωνία, μετά και τη γνωμοδότηση του συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας Κατερίνα Θεολόγου)
  20. Σχετικά με την αίτηση του κ. Αλιφραγκή Στυλιανού για αφαίρεση δημοτικού φωτισμού στην ιδιοκτησία του στο Μύλο του Φάρου, μετά και τη γνωμοδότηση του συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας Κατερίνα Θεολόγου)
  21. Σχετικά με την εισήγηση της Προέδρου της Κοινότητας κας Αικατερίνης Θεολόγου για τοποθέτηση δεύτερης ταΐστρας στην Απολλωνία και έκδοση απόφασης σχετικά με το δημοσίευμα της Προέδρου του Φιλοζωικού Σωματείου Σίφνου κας Ζωής Μπακέλα, μετά και τη γνωμοδότηση του συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας  (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας Κατερίνα Θεολόγου)

 
                                                          Ο Πρόεδρος του ΔΣ
                                                           Χρυσίνης Νικόλαος