Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

Απόφαση-Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου για την απώλεια του Νικολάου Γ. Προμπονά

Σήμερα, Παρασκευή 29.5.2020, το Δημοτικό Συμβούλιο Σίφνου συνήλθε σε κατεπείγουσα, δια περιφοράς, συνεδρίαση, ύστερα από την υπ’ αρ. πρωτ. 2125/29.5.2020  πρόσκληση του Προέδρου του, Νίκου Χρυσίνη, με αποκλειστικό θέμα την έκδοση ψηφίσματος για τη μεγάλη απώλεια του Νικολάου Γ. Προμπονά, πρ. Δ/ντού Γυμνασίου Σίφνου με Τάξεις Λυκείου, ερευνητή και πολυγραφότατου συγγραφέα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού άκουσε την αναγγελία του θανάτου από τη Δήμαρχο Μαρία Ναδάλη, η οποία βαθιά συγκινημένη, εξήρε την πολύπλευρη προσωπικότητα του εκλιπόντα, το ανεπίληπτο ήθος, την αδιατίμητη προσφορά του στην παιδεία και εκπαίδευση του νησιού μας επί δεκαετίες, καθώς και την πολύτιμη συμβολή του στον εμπλουτισμό της σιφναϊκής βιβλιογραφίας με τη συγγραφή και έκδοση σημαντικών μελετών για την ιστορία, τον πολιτισμό και τη γλωσσική παράδοση του νησιού μας,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ  ΟΜΟΦΩΝΑ:

  1. Να εκφράσει στην οικογένεια του αείμνηστου Νικολάου Γ. Προμπονά τη βαθύτατη θλίψη του για τη μεγάλη απώλεια και να της επιδώσει το παρόν ψήφισμα.
  2.  Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημοτικά καταστήματα και στα σχολεία του νησιού μας, την ημέρα της εξόδιου ακολουθίας και για δυο μέρες ακόμα.
  3. Να τελεστεί η κηδεία του εκλιπόντα με δημοτική δαπάνη.
  4. Να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη μετονομασία του Γυμνασίου Σίφνου σε Γυμνάσιο με Τάξεις Λυκείου Σίφνου «Νικόλαος Γ. Προμπονάς».
  5. Να δοθεί το όνομα του εκλιπόντος σε οδό του Κάτω Πεταλιού.    
  6. Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και τα Συμβούλια των Κοινοτήτων στην εξόδιο ακολουθία, τηρώντας τα μέτρα που προβλέπονται από τις πρόσφατες υγειονομικές οδηγίες.  
  7. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα σε έντυπα και ηλεκτρονικά της Σίφνου και των Κυκλάδων.

Η Δήμαρχος Σίφνου

Μαρία Εμμ. Ναδάλη

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου

Νικόλαος Χρυσίνης

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου

Γεώργιος Θεοδώρου

Χρυσοπηγή Καράβη

Γεώργιος Κ. Γεωργούλης

Αντώνιος Φραντζής

Δημήτριος Ζαμπέλης

Θαλής Συνοδινός

Χρυσούλα Ποδότα  

Απόστολος Διαμαντής

Μαργαρίτα Βασταρδή

Εμμανουήλ Λεμπέσης

Αικατερίνη Ραφελέτου – Κοντού

Άννα Ατσόνιου

Γεώργιος Λουκής

Ευαγγελία Ατσόνιου

Φραγκίσκα Θεολόγου – Βλαχουτσάκου

Ιωάννης Ραφελέτος     

Η Πρόεδρος της Κοινότητας Απολλωνίας

Αικατερίνη Αντ. Θεολόγου    

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρτεμώνα

Θωμάς Τσίπης