Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

Δήμος Σίφνου: 1η  τηλεσυνάντηση εργασίας με εκπροσώπους του Ενεργειακού & Αναπτυξιακού Συνεταιρισμού Σίφνου (ΣΕΣ)

unnamed file 1

1η  τηλεσυνάντηση εργασίας με εκπροσώπους

του Ενεργειακού & Αναπτυξιακού Συνεταιρισμού Σίφνου (ΣΕΣ)

 
Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκου Χρυσίνη, πραγματοποιήθηκε η πρώτη τηλεσυνάντηση εργασίας με εκπροσώπους του Ενεργειακού και Αναπτυξιακού Συνεταιρισμού Σίφνου  (ΣΕΣ).
Η δημοτική αρχή, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, είχε αποστείλει πρόσκληση στο Δ.Σ. της  ΣΕΣ να παρευρεθεί  στη  συνεδρίαση  του  Δημοτικού Συμβουλίου  της  19ης   Νοεμβρίου  2019, για ενημέρωση των μελών του, αλλά για τεχνικούς λόγους αυτό δεν κατέστη δυνατόν.
Στην τηλεσυνάντηση συμμετείχαν η Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του  Δ.Σ., δημοτικοί σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της μειοψηφίας κ. Θεόδωρος  Πολενάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρτεμώνα κ. Θωμάς Τσίπης, ο Πρόεδρος της Ομάδας εργασίας για θέματα περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής κ. Θωμάς Γοζαδίνος, το μέλος της Ομάδας κ. Ανδρέας Καλόγηρος, ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Εταιρίας Σίφνου (ΣΕΣ) κ. Γιάννης Ποριώτης και τα μέλη του Δ.Σ., ο εκπρόσωπος της ΣΕΣ σε όργανα ανωτέρω βαθμού κ. Απόστολος Δημόπουλος καθώς και ο μελετητής καθηγητής κ. Δημήτρης Κατσαπρακάκης.
Στη διάρκεια της συνάντησης αυτής, οι εκπρόσωποι της ΣΕΣ και ο καθηγητής – μελετητής κ. Δημήτρης Κατσαπρακάκης έκαναν εκτενή περιγραφή του έργου και αναφέρθηκαν στο σκοπό και στην, κατά την άποψή τους, προσδοκώμενη ωφέλεια.
Ακολούθησε συζήτηση, κατά την οποία οι εκπρόσωποι του Δήμου υπέβαλαν ερωτήσεις και διατύπωσαν τις απόψεις τους, απορίες & ερωτήματα και έλαβαν απαντήσεις από τους εκπροσώπους της ΣΕΣ.
Η δημοτική αρχή, πεπεισμένη ότι τέτοιου είδους δραστηριότητες θα πρέπει να τυγχάνουν της καθολικής αποδοχής των Σιφνιών, αλλά ακόμα περισσότερο της υποστήριξης των κατοίκων των περιοχών στις οποίες θα εγκατασταθεί η επένδυση, ζήτησε από τη ΣΕΣ να προχωρήσει σε πληρέστερη και λεπτομερέστατη ενημέρωση των δημοτών για το έργο, αφού, όπως διαπιστώθηκε, οι δημότες δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι για το έργο, τις παρεμβάσεις και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην περιοχή. Οι εκπρόσωποι της ΣΕΣ διαβεβαίωσαν ότι η πληρέστερη ενημέρωση των δημοτών ήταν και παραμένει στις προτεραιότητες του Συνεταιρισμού, αλλά δεν κατέστη εφικτή λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί.
Τέλος, αποφασίστηκε να  οριστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο ειδική επιτροπή, η οποία θα συζητήσει την πρόταση με τους εκπροσώπους της ΣΕΣ και θα εισηγηθεί την κρίση της στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις.
Σίφνος, 15.02.2021

.