Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

Δήμος Σίφνου: Μια οφειλόμενη απάντηση

unnamed file 3

ΔΗΜΟΣ ΣΙΦΝΟΥ_ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη – δημότη είναι η ελεύθερη άσκηση κριτικής όχι μόνον προς τις ενέργειες και τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής αλλά και προς  τα πρόσωπα που την απαρτίζουν.
Όταν, όμως, η κριτική παραποιεί εσκεμμένως την πραγματικότητα και η παραπλανητική πληροφόρηση επιλέγεται σκοπίμως ως πολιτικό μέσον για να πλήξει ηθικά και πολιτικά τους διοικούντες, να αμαυρώσει το έργο τους και να σπιλώσει την αξιοπρέπειά τους, τότε παύει να είναι κριτική και γίνεται συκοφαντία και άθλια προπαγάνδα.
Όταν, μάλιστα, ο καταγγέλλων συντάκτης της ανακοίνωσης επικαλείται σε “μελοδραματικό” τόνο το συναίσθημα και την εύλογη ανησυχία του κόσμου, που την έχουν τροφοδοτήσει οι δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, με προφανή στόχο να αποπροσανατολίσει τους δημότες, να αποσπάσει τη δημοτική αρχή από το έργο της και να σπείρει τη διχόνοια ανάμεσα σε θεσμικά στελέχη της, τότε ο κρίνων όχι μόνον παραπλανά εμπροθέτως, αλλά γίνεται συνειδητά προσβλητικός και μειωτικός.
Ως Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μας λυπούμαστε ειλικρινώς που αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε σε αυτές τις επαναλαμβανόμενες αήθεις επιθέσεις λάσπης, αλλά δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε η εκούσια σιωπή μας να εκληφθεί  από ορισμένους ως αδυναμία.
Δηλώνουμε, ωστόσο, ότι δεν προτιθέμεθα  να ακολουθήσουμε τον ολισθηρό δρόμο που έχει επιλέξει ο συντάκτης των ανακοινώσεων, που εμφανίζονται κάτω από το λογότυπο ενός σχήματος χωρίς υπόσταση και με άγνωστη σύνθεση.
Θέλουμε, όμως, να ρωτήσουμε με κάθε ειλικρίνεια τα στελέχη που συναποτελούσαν τη δημοτική παράταξη Α.ΚΙ.Σ. και ιδιαίτερα τους πρώην δημοτικούς συμβούλους αν η πρακτική και οι δημόσιες ανυπόγραφες ανακοινώσεις με το λογότυπο του Α.ΚΙ.Σ., οι οποίες στα ηλεκτρονικά μηνύματα αποστέλλονται με την υπογραφή «Ο τ. Δήμαρχός σας» εκφράζουν άραγε και τη δική τους σύμφωνη γνώμη;

Σίφνος, 20.01.2021

Η Δήμαρχος Σίφνου

Μαρία Εμμ. Ναδάλη

Ο Αντιδήμαρχος

Αντώνης Φραντζής

.