Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

Δελτίο τύπου: Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΣΙΦΝΟΥ

«ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ»

e-mail: ispi.sifnoy@gmail.com

 

 

Σίφνος, 23/6/2023

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί συμπολίτες και φίλοι της Σίφνου μας,

Το Ι.Σ.Π.Ι. Σίφνου βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι, με στόχο τη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής και την εδραίωση του αισθήματος ασφαλείας σε όλους τους πολίτες του νησιού μας, μόνιμους και επισκέπτες, αποφάσισε να αγοράσει τέσσερις Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές, με τους οποίους μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες άμεσης αντιμετώπισης ενός καρδιακού επεισοδίου.

Με την ενέργειά του αυτή, το Ι.Σ.Π.Ι. Σίφνου ενισχύει και βοηθάει το εξαιρετικά σημαντικό και πολύπλευρο έργο του Περιφερειακού μας Ιατρείου.

Οι Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές είναι απλές συσκευές, η χρήση των οποίων είναι δυνατή και από μη ιατρικό/νοσηλευτικό προσωπικό, και οι οποίες εξασφαλίζουν πολύτιμο χρόνο, μέχρι τη διακομιδή του ασθενούς στο Νοσοκομείο ή την επιτόπου άφιξη του ιατρικού προσωπικού. Η τοποθέτησή τους αποδεδειγμένα σώζει ζωές.

Οι απινιδωτές έχουν έλθει στο νησί και ήδη έχουν παραδοθεί σε τέσσερις συνεργάτες-εθελοντές οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι για τη διαφύλαξη και τη χρήση τους.

Συγκεκριμένα παραδόθηκαν από ένας απινιδωτής, για χρήση στις παρακάτω περιοχές:

1) Βαθύ. Πρόεδρος Εξωραϊστικού Συλλόγου – κος. Ιωάννης Σανάκης

2) Χερόννησος. Εστιατόριο «Αμμουδιά» – κος. Στυλιανός Κάραβος

3) Χρυσοπηγή – Αποκοφτό – κα. Νικολέτα Συνοδινού (Πιστοποίηση ΚΑΡΠΑ)

4) Φάρος. Προέδρος Εξωραϊστικού Συλλόγου Φάρου – κος. Γεώργιος Λουκής

Αν και ευχόμαστε κανένας από αυτούς να μη χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί, εκτιμούμε οι απινιδωτές αυτοί θα είναι πολύτιμα εργαλεία ενίσχυσης του έργου  του Ιατρικού, Νοσηλευτικού και Βοηθητικού προσωπικού του Ιατρείου μας στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν, ιδιαίτερα  κατά τους θερινούς μήνες με την εξαιρετικά αυξημένη τουριστική κίνηση.

Καλό καλοκαίρι σε όλους με υγεία.

Για το Ίδρυμα Στήριξης Περ/κού Ιατρείου Σίφνου

Η Πρόεδρος

Αποστολία Γεωργαρή