Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου- Μαριάνθη Σίμου: Απολογισμός 2020-2022

wcag

   Αρτεμώνας Σίφνου,Δευτέρα|3.4.2023.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΙΦΝΟΥ-ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΙΜΟΥ. 

 

Συνοπτικός Απολογισμός τριετίας  2020 – 2022.

Παραλάβαμε στο τέλος του 2019 ένα κτήριο, στολίδι του Αρτεμώνα και της Σίφνου, αλλά με πάμπολλες ανάγκες συντήρησης. Διαθέτει εσωτερικό εξοπλισμό, ηλεκτρονικό κυρίως, που θα ζήλευαν πολλοί δημόσιοι φορείς. Στα χρόνια της λειτουργίας του,  όλοι διαπιστώνομε την άμεση ανάγκη αντικατάστασης κουφωμάτων, κλιματισμού, μονώσεων και λοιπών εργασιών ανακαίνισης, πέρασαν στο παρελθόν  κάποια προγράμματα, αλλά δεν αξιοποιήθηκαν, όπως οφείλαμε.

Παρότι έτυχε στη θητεία μας η δυσχέρεια της πανδημίας COVID-19, το Διοικητικό μας Συμβούλιο προσπαθεί να ανταποκριθεί στις συναφείς ανάγκες του Σιφνέικου κόσμου. Υπηρετούμε ανάγκες υγειονομικές και πρωτογενή τομέα, παράδοσης  και νησιωτικότητας, τέχνης και πολιτισμού, επιμορφωτικές και εκπαιδευτικές, επετειακές και ιστορικές, οικολογικές και αρχιτεκτονικές, δημοτικές και σωματειακές. Με μία πρόταση υπηρετούμε όλα, όσα συγκροτούν την κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης και της προόδου της κοινωνίας του νησιού μας, αλλά χρειαζόμαστε και επαρκείς υποδομές για να συνεχίζομε δυναμικά. Η ένταξη του «Πολιτιστικού Κέντρου» στο πρόγραμμα «ΗΛΕΚΤΡΑ», προσδίδει  άλλην αξία στην αναβάθμιση των κτηριακών μας εγκαταστάσεων.

Τους καρπούς αυτής της επιδίωξης, όπως καταλαβαίνετε, θα τούς δούμε τους επόμενους μήνες, διότι έχομε να κάνομε με γραφειοκρατικές διαδικασίες, που απαιτούν χρόνο. Ωστόσο, το νερό μπαίνει στο αυλάκι, κι όταν με το καλό πραγματώσομε το συγκεκριμένο σχεδιασμό, θα καμαρώνομε ένα σημαντικό τοπόσημο. Ο Δήμος Σίφνου, μαζί και το «Πολιτιστικό Κέντρο», έχουν συνέχεια που αξίζει να τή σεβόμαστε και να τήν υπηρετούμε. Το «Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου-Μαριάνθη Σίμου» είναι δικό σας και όλης της Σίφνου και δεν επιτρέπεται να απαξιώνεται διαχρονικά, αλλά να αναπτύσσεται και να εκσυγχρονίζεται, χωρίς πισωγυρίσματα.

Οφείλομε εδώ να διαβεβαιώσομε τους συμπατριώτες μας ότι ασκούμε  τη διαχείριση  των θεμάτων όχι  εγωτικά και σε βάρος των Μελών μας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου μας, αλλά συναινετικά, συλλογικά, σεβόμενοι τη γνώμη του κάθε Μέλους.

Αξίζει να επισημάνομε ότι όταν λέμε ΔΗΜΟΣ ΣΙΦΝΟΥ, συνεπώς και «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΙΦΝΟΥ»,  αναφερόμαστε στο σπίτι μας. Τα έξοδά τους είναι έξοδά μας, όπως και τα έσοδά τους αποτελούν έσοδά μας. Οι κατακτήσεις τους είναι επιτυχίες όλης της Σιφνέικης κοινωνίας. Αν αυτά γίνουν συνείδηση και πεποίθησή μας, τότε  τα προβλήματα αντιμετωπίζονται από κοινού για το γενικό καλό, έξω από ιδιοτελείς σκοπιμότητες.

 

Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ του «Πολιτιστικού Κέντρου Σίφνου-Μαριάνθη Σίμου»,

                                                           Ο    Πρόεδρος

                                                Γιώργος   Νίκου  Θεοδώρου.