Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

ΔΗ.Κ.Ε.Σ.: Δημιουργία βοτανικού…μονοπατιού στη Σίφνο!

Δημιουργία βοτανικού…μονοπατιού στη Σίφνο!

 

H ΔΗ.Κ.Ε.Σ. σε συνεργασία με το Cyclades Preservation Fund (CPF) που προκήρυξε διαγωνισμό καλύτερης περιβαλλοντικής ιδέας έπειτα από τις προβολές περιβαλλοντικών ταινιών σε πέντε Κυκλαδονήσια το φθινόπωρο του 2021 και με τον νικητή του διαγωνισμού στη Σίφνο κ. Κωνσταντίνο Φαφαλιό, προτίθενται να πραγματοποιήσουν δράση γνωριμίας και ευαισθητοποίησης σχετικά με την χλωρίδα του νησιού.

Η ιδέα  αφορά στην καταγραφή και σήμανση φυτών και βοτάνων που υπάρχουν πάνω στο μονοπάτι που αρχίζει από Φυρόγια και καταλήγει στον Ταξιάρχη της Σκάφης-μήκους περίπου 2 χιλιομέτρων.

Το συγκεκριμένο μονοπάτι επιλέχθηκε ως  ένα από τα  πιο πολυσύχναστα του νησιού αφού ξεκινάει από την κύρια  είσοδο στην περιοχή Νατούρα της Σίφνου και το συγκεκριμένο τμήμα αποτελεί μέρος των μονοπατιών 1Α (από Αρτεμώνα για Άγιο Ανδρέα-Μυκηναϊκή Ακρόπολη), 5(Από Απολλωνία για Παναγιά του Νήλιου και Βαθύ, ) 6(Από Απολλωνία για Τόσο Νερό και 6Β (από Φυρόγια για Προφήτη Ηλία.

Το αμέσως προσεχώς διάστημα θα κατασκευαστούν ενημερωτικές καλαίσθητες πινακίδες και ταμπελίτσες με τα ονόματα των φυτών που εντοπίστηκαν  στη διαδρομή ώστε να τις βλέπουν και να ενημερώνονται οι πεζοπόροι που το διασχίζουν.

Η  τοποθέτηση τους θα γίνει την  άνοιξη του 2023 με συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων καθώς και μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Σίφνου.