Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Σίμου Συμεωνίδη

  • Αρχική
  • Ανακοινώσεις
  • Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Σίμου Συμεωνίδη
ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΙΦΝΟΥ
Ο Δήμος Σίφνου αποχαιρετά σήμερα, με βαθύ σεβασμό και θλίψη, ένα εξέχον τέκνο του νησιού μας, έναν άνθρωπο που κυριολεκτικά αναλώθηκε πνευματικά και υλικά στην έρευνα, την μελέτη και την ανάδειξη της ιστορικής πορείας του τόπου μας ανά τους αιώνες.
Ο Σίμος Συμεωνίδη, Σιφνιός από την μητέρα του, υπήρξε μια εξαίρετη προσωπικότητα στην οποία συνυπήρχαν ευγένεια ψυχής, ακεραιότητα χαρακτήρα, στοχαστική σκέψη και κριτική ικανότητα.
Διορατικός, μελετητής και ακάματος ερευνητής των αρχείων του Βατικανού, της Βενετίας, της Ελλάδας καθώς και άλλων πηγών, συνέγραψε πλήθος μελετημάτων και βιβλίων στα οποία καταγράφει και παρουσιάζει την ιστορική διαδρομή της Σίφνου αλλά και γενικότερα των Κυκλάδων.
Πέρα, όμως, από την πολύτιμη πνευματική προσφορά του ήταν ένας άνθρωπος δυναμικός, αξιοπρεπής με ευαισθησίες που δεν φανέρωνε εύκολα και με μεγάλη αγάπη για την Σίφνο. Ο Δήμος Σίφνου, αναγνωρίζοντας την σπουδαία προσφορά του στο νησί μας, το 2014 τον ανακήρυξε επίτιμο δημότη του Δήμου μας σε μια συγκινητική εκδήλωση. Ο Δήμος Σίφνου με θλίψη απευθύνει το τελευταίο αντίο στον λαμπρό συμπολίτη μας που όμως θα συνεχίζει με το σπουδαίο έργο του να ζει ανάμεσά μας.»
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΜΟΦΩΝΑ
1. Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημοτικά κτίρια κατά την ημέρα της κηδείας.
2. Αντί Στεφάνου να δοθούν από 500 ευρώ στο Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο με Τάξεις Λυκείου Σίφνου «Νικόλαος Γ. Προμπονάς» για ενίσχυσή τους.
3. Να πραγματοποιηθεί εν ευθέτω χρόνω εκδήλωση για την προσφορά και το έργο του.
4. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
5. Να αναγνωστεί το ψήφισμα κατά την εξόδιο ακολουθία και να δοθεί στους οικείους του.
Η Δήμαρχος Σίφνου
Μαρία Εμμ. Ναδάλη
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου
Νικόλαος Χρυσίνης
Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου
Γεώργιος Θεοδώρου
Αικατερίνη Ραφελέτου-Κοντού
Γεώργιος Κ. Γεωργούλης
Αντώνιος Φραντζής
Γεώργιος Λουκής
Θαλής Συνοδινός
Χρυσούλα Ποδότα
Απόστολος Διαμαντής
Μαργαρίτα Βασταρδή
Εμμανουήλ Λεμπέσης
Χρυσοπηγή Καράβη
Άννα Ατσόνιου
Ευαγγελία Ατσόνιου
Θεόδωρος Πολενάκης
Ιωάννης Ραφελέτος
Δημήτριος Ζαμπέλης
Η Πρόεδρος της Κοινότητας Απολλωνίας
Αικατερίνη Αντ. Θεολόγου
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρτεμώνα
Θωμάς Τσίπης
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Από την εκδήλωση ανακήρυξης του αείμνηστου Σίμου Συμεωνίδη σε επίτιμο δημότη Σίφνου, η οποία πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Ιδρύματος Ευγενίδου στις 8.2.2014, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου, η οποία εκδόθηκε
ύστερα από πρόταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου.