Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός, κύριε Ζαμπέλη

Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός, κύριε Ζαμπέλη

 
Καμία έκπληξη δε μας προξένησε παρά μόνον οργή η άκρως υβριστική, παραπλανητική, κακόβουλη και συκοφαντική ανακοίνωση του επικεφαλής της Σιφναϊκής Συμπαράταξης (αλήθεια τα άλλα μέλη της παράταξης συμφωνούν με το περιεχόμενο του δημοσιεύματος;) και Κοινοτικού Συμβούλου Απολλωνίας κ. Αντώνη Γ. Ζαμπέλη, που δημοσιεύτηκε στην Ιστοσελίδα «KAIPOUTHEOS.GR» τη Δευτέρα 7.2.2022.
Ποια έκπληξη, άλλωστε, μπορεί κανείς να νιώσει, όταν είναι γνωστό σε όλη τη σιφναϊκή κοινωνία ότι ο κ.  Ζαμπέλης, εδώ και πολλά χρόνια, αρέσκεται να σημειώνει …«λαμπρές!!!» επιδόσεις και σε λόγους και σε έργα;
Υβριστικές επιστολές, απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί, παραπληροφόρηση, αλαζονικές συμπεριφορές κ.λπ. αποτελούν μόνιμη και προσφιλή επιλογή του.
Όπως μόνιμη επιλογή του είναι τα “λουκέτα” που βάζει στο Ηρώων, στην Παναγιά του Βουνού, στο Μαύρο Πύργο…, διαρρηγνύοντας με αυτό τον τρόπο τις παραδόσεις, τις συνήθειες και τα ήθη του νησιού μας.
Όπως δική του επιλογή είναι το να υποσκάπτει την επίμονη προσπάθειά μας για τη Μαρούσα, μολονότι  του προτάθηκε ο δρόμος της συνεργασίας.
Προτιμά την εσκεμμένη παραπληροφόρηση, την εκούσια παραπλανητική αρθρογραφία και τις διχαστικές παρεμβάσεις με ποικίλους κάθε φορά στόχους, και κυρίως με στόχο τα θεσμικά πρόσωπα και τη δημοτική αρχή.
Ωστόσο στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε και για λόγους πολιτισμού και σεβασμού προς τους συμπολίτες μας και προς τους θεσμούς προτιμήσαμε ως Δημοτική αρχή αλλά και ως άτομα να μην αναλωθούμε σε στείρες και άγονες αντιπαραθέσεις τη στιγμή που ο χρόνος μας είναι πολύτιμος και οι απαιτήσεις για τη λειτουργία του Δήμου και την πρόοδο του νησιού μας και επιτακτικές και αδιάλειπτες. Όμως, αυτή η σιωπή φαίνεται ότι έχει εκληφθεί από τον κ. Ζαμπέλη ως αδυναμία και ως εκ τούτου αυξάνει και διευρύνει τα όρια της απρέπειας και της διαστρέβλωσης, το ιταμό ύφος και τους ανοίκειους χαρακτηρισμούς του.  Επειδή, λοιπόν, η ανοχή μας έχει δοκιμαστεί πολλές φορές, θεωρούμε ότι δε μας επιτρέπεται να ανεχτούμε άλλο τις συκοφαντίες και τις προσβολές. Αν ο εγωκεντρισμός του κ. Ζαμπέλη τρέφεται και γιγαντώνεται μέσα από την ασχημοσύνη και το θράσος, εμείς  δεν έχουμε κανένα  λόγο να ολισθήσουμε σ’  αυτό τον κατήφορο.
Πλέον ο μόνος δρόμος που μας απομένει είναι ο δρόμος της δικαιοσύνης. Και αυτό αναγκαζόμαστε να επιλέξουμε από υποχρέωση προς τους θεσμούς που υπηρετούμε, προς τους  συνδημότες μας και προς τον εαυτό μας.
Δικαίωμα του κ. Ζαμπέλη είναι να βλέπει τους άλλους μέσα από το πρίσμα του υπερφίαλου «εγώ του» και να αυτοανακηρύσσεται ως ο ένας και μοναδικός Σωτήρας του νησιού, όμως δεν έχει κανένα δικαίωμα να λασπολογεί εσαεί.
Λυπούμαστε ειλικρινά που οι αρχικές προθέσεις μας για μια καλή συνεργασία προσέκρουσαν στην εμμονική και υβριστική συμπεριφορά του, η οποία ακυρώνει και το προφίλ που επιθυμεί να «κτίσει» ως μοναδικού και ανεπανάληπτου υποψήφιου Δημάρχου.
Σίφνος, 9.2.2022

Μαρία Εμμ. Ναδάλη

Δήμαρχος Σίφνου