Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

Έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στο Μονφλακέν την αδελφοποιημένη πόλη της Σίφνου στη Γαλλία

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ

Αφιερωμένη στο Μονφλακέν την αδελφοποιημένη πόλη της Σίφνου στη Γαλλία

 
Ελάτε να γνωρίσουμε την αδελφή Πόλη Monflanquin (Μονφλακέν) της Γαλλίας την ίδια ώρα που οι κάτοικοί της θα γνωρίζουν τη Σίφνο μας!
Στις  3, 4 και 5 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του Φιλανθρωπικού  Ιδρύματος Στυλιανού Πρόκου στην Απολλωνία, μια έκθεση φωτογραφίας του πανέμορφου γαλλικού χωριού θα μας φέρει πιο κοντά στην ιστορία, τις παραδόσεις, τους κατοίκους και τις φυσικές της ομορφιές, συνοδεία βίντεο, μουσικής και τραγουδιών της περιοχής.
Αντίστοιχα, μια ανάλογη έκθεση με φωτογραφίες του δικού μας τόπου θα φέρει πιο κοντά μας τους κατοίκους του Μονφλακέν.
Η δράση αυτή αποτελεί την πρώτη κοινή εκδήλωση των δύο περιοχών μετά την υπογραφή του Συμφώνου Αδελφοποίησης το φθινόπωρο του 2019 και το χειμώνα του 2020 αντίστοιχα στην Ελλάδα και τη Γαλλία και φιλοδοξεί να είναι η αρχή μιας σειράς κοινών δράσεων εκδηλώσεων εργαστηρίων και πολιτιστικών ανταλλαγών που στοχεύουν να αναπτύξουν δεσμούς μεταξύ των κατοίκων, να αξιοποιήσουν τα κοινά χαρακτηριστικά των περιοχών τους να αναπτύξουν εκπαιδευτικά προγράμματα και να θέσουν κοινούς στόχους.
Οι εκδηλώσεις οργανώνονται αντίστοιχα από τους Δήμους Σίφνου και Μονφλακέν
Τα εγκαίνια, θα γίνουν ταυτόχρονα, και στις δύο περιοχές, την Παρασκευή 3.12.21 στις 8 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) με ζωντανή σύνδεση, παρουσία των δύο Δημάρχων που θα απευθύνουν χαιρετισμούς.
 

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης στη Σίφνο (Ίδρυμα Πρόκου):

Παρασκευή 3 & Σάββατο 4/12: 5-9 μ.μ.

Κυριακή 5/12: 10π.μ. -1 μ.μ.