Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

Δήμος Σίφνου – Υπηρεσία αποχέτευσης: Άντληση λυμάτων

ΔΗΜΟΣ ΣΙΦΝΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

ΑΝΤΛΗΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ

 
Το μόνιμο πρόβλημα για την άντληση και μεταφορά λυμάτων από καταστήματα, καταλύματα και οικίες καλείται ο Δήμος να αντιμετωπίσει και τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο.
Για το λόγο αυτό και προκειμένου να υπάρξει μια πιο άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση, ο  Δήμος μας προχώρησε σε σύναψη σύμβασης με ιδιώτη μειοδότη, ο οποίος προέκυψε ύστερα από ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Ελπίζουμε ότι η  ενίσχυση της υπηρεσίας του Δήμου μας με ένα επιπλέον όχημα θα συμβάλει καθοριστικά ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες, λόγω εποχής, ανάγκες.
Όπως σε κάθε περίπτωση έτσι και σε αυτήν θεωρούμε απαραίτητη τη συνεργασία κάθε ενδιαφερόμενου με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και την τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών.
Γι’ αυτό σας παρακαλούμε να απευθύνεστε εγκαίρως στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου και μόνον σε αυτήν (τηλ. επικ.: 2284360320). 
Για τον καλύτερο προγραμματισμό και για την κατά το δυνατόν πιο άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση, πρέπει να δηλώνονται τα ακριβή στοιχεία χωρητικότητας της σηπτικής δεξαμενής (βόθρου), έτσι ώστε να μην υπάρχουν αποκλίσεις και να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις και αμφισβητήσεις.
Δηλώνοντας τα ακριβή στοιχεία:

  • είναι πιθανόν να αποφεύγεται η επανάληψη της διαδικασίας σε σύντομο χρόνο και ειδικά σε περιοχές που δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε αυτοκινητόδρομο, για τις οποίες χρειάζεται χρονοβόρα εργασία,
  • μειώνεται ο χρόνος αναμονής.

Επιπλέον, θα ήταν πολύ χρήσιμη η τοποθέτηση ηλεκτρικών πλωτήρων (φλοτέρ)  -κυρίως σε καταστήματα και καταλύματα- έτσι ώστε με την ανάλογη ρύθμισή τους να μη φτάνουν οι σηπτικές δεξαμενές σε οριακό σημείο υπερχείλισης.
Πιστεύουμε ότι η σύναψη της σύμβασης αυτής, η οποία εντάσσεται στην προσπάθεια που συνεχώς καταβάλλει ο Δήμος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του με αποτελεσματικότερο τρόπο, θα αποβεί επωφελής και για τους άμεσα ενδιαφερόμενους και για το νησί.
Για μια ακόμα φορά παρακαλούμε θερμά για τη συνεργασία σας, ώστε να υπάρξει ομαλή λειτουργία προς όφελος όλων και η “απορρόφηση”  των υπηρεσιών που παρέχει η σύμβαση.
Σίφνος, 1.8.2021

Ο Αντιδήμαρχος

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ