Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

Δήμος Σίφνου: Τήρηση μέτρων

Αγαπητές φίλες,
Αγαπητοί φίλοι,
 
Λίγο καιρό μετά την ανακουφιστική άρση του lockdown και της μερικής διακοπής των περιοριστικών μέτρων, ξεκίνησε με ευοίωνες για τη χώρα μας προοπτικές η τουριστική περίοδος.
 
Η Σίφνος μας έχει αρχίσει και καλοδέχεται τους επισκέπτες της, ημεδαπούς και αλλοδαπούς, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να γνωρίσει τη μεγαλύτερη αύξηση το Δεκαπενταύγουστο.
 
Δυστυχώς, όμως, τις τελευταίες εβδομάδες η ταχύτατη εξάπλωση της μετάλλαξης Δ έχει φτάσει και στη χώρα μας, προκαλώντας εύλογη και βαθιά ανησυχία και στους ειδικούς αλλά και σε κάθε νουνεχή πολίτη.
 
Ο Δήμος Σίφνου και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σίφνου παρακολουθούν και ενημερώνονται συνεχώς από τους αρμόδιους και βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα ώστε να μην αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα στο νησί μας.
 
Το τεράστιο ποσοστό εμβολιασμού -περίπου 90% του ντόπιου πληθυσμού- σίγουρα συμβάλλει στην ανοσιακή εικόνα του νησιού μας.
 
Ωστόσο ο κίνδυνος επικρέμαται και οι μέρες που έρχονται είναι εξαιρετικά κρίσιμες.
 
Γι’ αυτό απευθύνουμε και πάλι δημόσια έκκληση προς όλους τους συνδημότες μας να τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα  που κάθε φορά ισχύουν, να φοράνε  τη μάσκα τους σε κλειστό χώρο, να αποφεύγουν το συνωστισμό, να τηρούν τις αποστάσεις και τους κανόνες υγιεινής.
 
Ζητάμε και από τους επισκέπτες μας να τηρούν υπεύθυνη στάση και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις και στον έλεγχο των αρμοδίων.
 
Απευθύνουμε παράκληση προς τους ελάχιστους ανεμβολίαστους, ιδιώτες και επαγγελματίες, να σπεύσουν να εμβολιαστούν για να προστατεύσουν  τους εαυτούς τους και τους συνανθρώπους τους.
 
Η Σίφνος  και αυτή τη φορά θα παλέψει, με τη βοήθεια όλων, να σταθεί όρθια και αλώβητη!
 
 
Σίφνος, 15.7.2021