Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

Πρόσκληση συνεδρίασης – διά περιφοράς – Δ.Σ. Πολιτιστικού Κέντρου Σίφνου “Μαριάνθη Σίμου” (30.06.2021)

Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου-Μαριάνθη Σίμου.                                                          Σίφνος, Τετάρτη|30.6.2021.
Αρτεμώνας Σίφνου- 840 03.                                                                                      Αρ. Πρωτοκ.:85|2021.

                                                  ΨΗΦΙΣΜΑ.

                                          ===============

Μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Διοικητικού μας Συμβουλίου, κ. Γ.Ν Θεοδώρου, σήμερα, Τετάρτη|30ή Ιουνίου 2021 και ώρα 11.00’, αποφασίσαμε σε έκτακτη διά περιφοράς συνεδρίαση, τα κάτωθι : Ο Πρόεδρος ανακοίνωσε τον επισυμβάντα στην Αθήνα θάνατο του δραστήριου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του «Ιδρύματος Ευγενίδη»,
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Α. ΜΑΝΑΦΗ [1938-2021].
Στη συνέχεια αναφερθήκαμε  στην εκπαιδευτική, επιμορφωτική και εκδοτική δράση του. Ο εκλιπών διετέλεσε Καθηγητής της Βυζαντινής Φιλολογίας και Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθήνας, Πρόεδρος των Γενικών Αρχείων του Κράτους και Αντιπρόεδρος του «Ιδρύματος Όρους Σινά». Η εργογραφία του περιλαμβάνει εξαιρετικές μελέτες και διατριβές μέσα σε πλήθος πολύτιμων εκδόσεων. Στο «Ίδρυμα Ευγενίδη» προσέφερε πολλά ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και ως σύμβουλος επί των εκδόσεών του, συμμετέχοντας στην ποιοτική έκδοση 400 περίπου βιβλίων.
Υπήρξε λάτρης των ταξιδιών, της ευζωϊας και της θάλασσας, και με το «Λενιώ» του ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα, φυσικά και στη Σίφνο μας, όπου απέκτησε σταθερούς φίλους. Για όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί του υπήρξε αληθινός και ταπεινός Δάσκαλος, και έτσι τόν θυμούνται μαθητές και συνάδελφοι. Στη Σίφνο συνεργάστηκε δημιουργικά με τον κ. Κώστα Αθαν. Κασιώτη, μέλος του Διοικητικού μας Συμβουλίου και εκπρόσωπο του «Ιδρύματος Ευγενίδη». Ειδικότερα, συνέβαλε  στο ξεκίνημα της ανέγερσης του Πολιτιστικού Κέντρου και βοήθησε στα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του. Η στήριξή του στη Σίφνο είχε ξεκινήσει ήδη με τη συμπαράστασή του στις Κοινότητες Απολλωνίας και Αρτεμώνα επί Προεδρίας κ. Γιάννη Δημ. Γεροντή και Κώστα Αθαν. Κασιώτη αντίστοιχα, αλλά και στη συνέχεια στο Δήμο Σίφνου.
Ως ελάχιστο δείγμα Τιμής και Ευγνωμοσύνης προς την ανεκτίμητη προσφορά του, εκπαιδευτική και ευρύτερα ανθρωπιστική, ο Πρόεδρος κ. Γ.Ν. Θεοδώρου εισηγήθηκε προς τα Μέλη, που αποφάσισαν ομόφωνα :
1]Να εκφραστούν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του, με την επίδοση του παρόντος ψηφίσματος.
2]Να δημοσιευτεί το ψήφισμά μας στους ιστότοπους του ΔΗΜΟΥ ΣΙΦΝΟΥ και του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΙΦΝΟΥ-ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΙΜΟΥ, καθώς και στις Σιφνέικες εφημερίδες, ηλεκτρονικές και έντυπες.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο του «Πολιτιστικού Κέντρου Σίφνου-Μαριάνθη Σίμου»,
Ο Πρόεδρος                                      Ο Αντιπρόεδρος
Γιώργος  Νίκου  Θεοδώρου.             Αντώνης Ελ.  Κορακής.
=========================         =====================