Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

Δήμος Σίφνου : Υπηρεσιακές συναντήσεις

.Γ. ΜΙΧΑΛΗ ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥΔΑΚΗ 12676

ΔΗΜΟΣ ΣΙΦΝΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

 
Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Νομού Κυκλάδων κ. Φίλιππου Φόρτωμα, μετά την επίσκεψή του στη Σίφνο και την αναλυτική ενημέρωσή του για τα θέματα του νησιού μας, πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα την Πέμπτη  24 Ιουνίου, με την παρουσία της Δημάρχου, οι παρακάτω δύο συναντήσεις:
-Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΣ κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη: Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις δυνατότητες στελέχωσης του Δήμου με εξειδικευμένο προσωπικό καθώς και οι έξι προτάσεις που κατέθεσε ο Δήμος μας στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»: για αγροτική οδοποιία (Βρουλίδια – Πουλάτη), για ωρίμανση μελετών υποδομών αποχέτευσης, για  προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων και εγκατάσταση σταθμών φόρτισης,  για προμήθεια εξοπλισμού διακριτής συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, για δράσεις πολιτιστικής κληρονομιάς (Μουσείο Αγγειοπλαστικής), για προμήθεια πλατφόρμας πολιτικής προστασίας και ανάπτυξη εφαρμογών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

-Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα  Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη: Η συνάντηση είχε ως κύριο θέμα την επίλυση του προβλήματος που συνδέεται με τη συμβατότητα έργων κατασκευής και λειτουργίας Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) με τις προβλέψεις και τις κατευθύνσεις του ισχύοντος Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης. Η αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος είναι υψίστης σημασίας για το νησί μας, μια και εξασφαλίζει την απαραίτητη προϋπόθεση για όλες τις περαιτέρω ενέργειες που απαιτούνται όχι μόνον για το έργο της ΕΕΛ του οικισμού «Βαθύ» αλλά και για τους υπόλοιπους οικισμούς της Σίφνου, στους οποίους υπάρχει άμεση ανάγκη δημιουργίας υποδομών αποχέτευσης.

Ευχαριστούμε τους δυο Γενικούς Γραμματείς κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη και κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη  καθώς και το Βουλευτή Νομού Κυκλάδων κ. Φίλιππο Φόρτωμα για τις εποικοδομητικές συναντήσεις, το ένθερμο ενδιαφέρον και την πρόθεσή τους να συνδράμουν το Δήμο Σίφνου.
 
Σίφνος, 29.6.2021
 

.