Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ  & ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΥΠΟ ΤΗΣ «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ» ΤΕΛΕΣΘΕΝΤΩΝ ΕΝ ΣΙΦΝῼ ΘΑΥΜΑΣΙΩΝ

 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ  & ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΥΠΟ ΤΗΣ «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ» ΤΕΛΕΣΘΕΝΤΩΝ ΕΝ ΣΙΦΝῼ ΘΑΥΜΑΣΙΩΝ
 
Ο Μητροπολίτης Σύρου & Σίφνου Δωρόθεος Β΄,
ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βρύσης Αρχιμ. Ιωαννίκιος Λαμπρινός,
η Δήμαρχος Σίφνου κα Μαρία Εμμ. Ναδάλη &
ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Σιφνίων κ. Αντώνιος Γ. Ζαμπέλης,
 
αναγγέλλουν στους ευσεβείς Χριστιανούς της Σίφνου ότι η ετήσια Πανήγυρις της Προστάτιδος της νήσου, Παναγίας, της επιλεγομένης «Χρυσοπηγής», θα εορτασθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη, 9η & 10η Ιουνίου, αντίστοιχα, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, κατά το ακόλουθο Πρόγραμμα και με την τήρηση των ισχυόντων μέτρων υγειονομικής προστασίας:
 
ΤΕΤΑΡΤΗ, 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021
Περί ώρα 6η απογευματινή, αναχώρηση της Αγίας Εικόνος με αυτοκινητοπομπή από την οικία του Πανηγυρά κ. Αντωνίου Γ. Βενιού (στα Εξάμπελα) προς τον Πλατύ Γιαλό και επιβίβαση της Εικόνος σε καῒκι, στο οποίο θα επιβαίνουν μόνον ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β ‘, ο Διάκονός του, εκ μέρους του ιερού Κλήρου ο Πρεσβ. Ιωάννης Σταυρίκος και ο Πανηγυράς.
Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βρύσης, ο ιερός Κλήρος, η οικογένειά του Πανηγυρά, η Δήμαρχος Σίφνου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Σιφνίων και όσοι πρόκειται να συμμετάσχουν στον Εσπερινό, θα αναμένουν στον Ιερό Βράχο της Χρυσοπηγής, κατά το έθος.
Η Αγία Εικόνα, μετά την αποβίβασή της, θα μεταφερθεί λιτανευτικώς στον επί του ιερού Βράχου Ναό, όπου θα τελεσθεί ο Αρχιερατικός Εσπερινός, μετά το πέρας του οποίου η Εικόνα, με αυτοκινητοπομπή, θα μεταφερθεί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, στην Απολλωνία.
Σημειώνεται ότι δεν θα παρατεθεί Τράπεζα.
 
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021
07.30 π.μ.: Όρθρος στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στην Απολλωνία.
08.15 π.μ.: Αρχιερατική Χοροστασία και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, κατά το έθος, η ιερά Εικόνα της Χρυσοπηγής θα ευλογήσει την Απολλωνία και εν συνεχεία με αυτοκινητοπομπή θα διακομισθεί στο Κάτω Πετάλι, όπου η οικία των νέων Πανηγυράδων, κας Ελένης Μαραγκού – Βερνίκου και κ. Νικηφόρου Α. Βερνίκου.
Καλούνται άπαντες οι ευσεβείς Σίφνιοι να συμμετάσχουν στις ανωτέρω λειτουργικές εκδηλώσεις, και να εκζητήσουν την θαυματουργική παρέμβαση της Παναγίας της Χρυσοπηγής για τη διάσωσή τους και εκ της ενσκηψάσης στην Πατρίδα μας πανδημίας.
Την Τετάρτη, 9 Ιουνίου, το πρωί, εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, συμπαραστατούμενος από τον ιερό Κλήρο της Σίφνου, θα ιερουργήσει στον επί του ιερού Βράχου της Χρυσοπηγής Θεομητορικό Ναό και εν συνεχείᾳ θα τελέσει τον κατά το έθος Αγιασμό.