Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

Δήμος Σίφνου: Εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων

limeniko

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 
Αγαπητοί συμπολίτες,
 
σύμφωνα με την πρόγνωση και το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από το μεσημέρι του Σαββάτου 13/2 και για τις επόμενες ημέρες, αναμένονται πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα, σε ολόκληρη τη χώρα. Ειδικότερα, στην περιοχή μας, αναμένεται μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι και ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Για το λόγο αυτό και σε συμφωνία με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, εφιστούμε την προσοχή σας και παρακαλούμε για τις εξής ενέργειες:

  • Να ασφαλίσετε αντικείμενα τα οποία, αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθείτε ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Να αποφεύγετε να διασχίζετε χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
  • Να αποφεύγετε τις εργασίες υπαίθρου και τις δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
  • Να προφυλαχτείτε αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγετε σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπετε τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθείτε ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι έχουμε ήδη ειδοποιήσει την ανάδοχο κοινοπραξία, προκειμένου από πλευράς της να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σε ό,τι αφορά στις εκσκαφές που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο για την κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης στους κεντρικούς οικισμούς.
Σε περίπτωση που γίνει αντιληπτό κάτι επικίνδυνο, παρακαλούμε να ενημερώνεται αμέσως ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ζαμπέλης, στο τηλέφωνο 6980975514.
 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΙΦΝΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΖΑΜΠΕΛΗΣ

.