Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με τη Δήμαρχο Σίφνου

1763

    Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων με τη Δήμαρχο Σίφνου

 
Συνάντηση εργασίας είχε, χθες, στο γραφείο του, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης με τη Δήμαρχο Σίφνου κα Μαρία Ναδάλη.
 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα και διαπιστώθηκε για άλλη μία φορά το πνεύμα της άριστης συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Σίφνου.
 
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αποφασίστηκε:

  • να διερευνηθεί η δυνατότητα επέκτασης του αντικειμένου του έργου «Δίκτυα Αποχέτευσης και Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Απολλωνίας και Αρτεμώνα Δ. Σίφνου» και σε περιοχές που δεν είχαν προβλεφθεί στην αρχική μελέτη και
  • η εκπόνηση μελέτης προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια των κατολισθητικών φαινομένων στο επαρχιακό τμήμα του δρόμου από τις Καμάρες έως την Απολλωνία.

 
Ο κ. Λεονταρίτης ενημέρωσε τη Δήμαρχο Σίφνου για μία σειρά σημαντικών έργων και παρεμβάσεων που έχουν προβλεφθεί για το νησί οι οποίες αφορούν:

  • το πολύ μεγάλο έργο οδοποιίας που προγραμματίζεται να εκτελεστεί στο νησί στο αμέσως προσεχές διάστημα, ύψους 750.000,00 ευρώ,
  • την έγκριση που πήρε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, η εκπόνηση της μελέτης για τη διάβρωση της παραλίας του Πλατύ Γιαλού Σίφνου,
  • έργα καθαρισμού και αποκατάστασης ρεμάτων για τα οποία θα διατεθούν 600.000,00 ευρώ,
  • έργα συντήρησης των σχολικών κτιρίων (Γ’ Φάση)
  • την πλήρη ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου του νησιού με την τοποθέτηση χλοοτάπητα, πυλώνων ηλεκτροφωτισμού για τη διεξαγωγή νυχτερινών αγώνων, την κατασκευή εξεδρών και αποδυτηρίων.

 
Η Δήμαρχος Σίφνου εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη γόνιμη συζήτηση που είχε με τον κ. Λεονταρίτη και δήλωσε χαρακτηριστικά:
 
«Στην προσοδοφόρα συνάντηση που είχαμε με τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη συζητήσαμε διεξοδικά τα σοβαρά προβλήματα της Σίφνου.
Επιθυμώ να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για την αδιάλειπτη και καθοριστικής σημασίας στήριξη και καθοδήγησή του στις προσπάθειές μας.
Επίσης, ευχαριστώ την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας, γιατί τείνει πάντοτε ευήκοα ώτα στα αιτήματά μας και συμβάλλει ενεργά στην υλοποίησή τους.
Είμαι πεπεισμένη ότι με τη συνεχή και πάντοτε άριστη συνεργασία μας με την Περιφέρεια θα επιλυθούν βασικά ζητήματα που ταλανίζουν το νησί».
 
Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων δήλωσε:
 
«Είμαστε παρόντες καθημερινά σε όλα τα νησιά μας και απαντάμε με έργα στα προβλήματά τους.
Ιδιαίτερα στα πολύ μικρά νησιά εντείνουμε τις προσπάθειες, ώστε να καλύψουμε τις μεγάλες ελλείψεις τους σε σοβαρά έργα υποδομής (π.χ. αποχετευτικό και οδικό δίκτυο, κ.ά.).
Η αγαστή συνεργασία μας με τη Δήμαρχο και το Δήμο Σίφνου συνεχίζεται με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νησιού».
 
 

.