Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

Δήμος Σίφνου: Νέοι δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ την Τρίτη 15.12.2020

covid 19

ΔΗΜΟΣ ΣΙΦΝΟΥ

Drive-Through Covid-19 test

Νέοι δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου

από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ την Τρίτη 15.12.2020

 
Αγαπητές φίλες,
Αγαπητοί φίλοι,
 
Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος και προκειμένου να ελεγχθεί μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού, οι Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ θα επισκεφτούν  ξανά το νησί μας, ύστερα από πρόσκληση του Δήμου, την Τρίτη  15.12.2020, από τις 12:00 το μεσημέρι ως τις 16:00 το απόγευμα (υπάρχει η πιθανότητα μικρής απόκλισης στο χρόνο έναρξης της δράσης, που εξαρτάται από την ώρα άφιξης του πλοίου).
 
Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του δημοτικού πάρκινγκ στην Απολλωνία (ΜΑΡΟΥΣΑ).
 
Ορισμένες απαραίτητες διευκρινίσεις:
 
Ο έλεγχος είναι δειγματοληπτικός και η συγκεκριμένη  δράση απευθύνεται σε ΟΛΟΥΣ, με αποκλειστικό κριτήριο την προσέλευση στο χώρο. Για την αυριανή δράση θεωρούμε σωστό να δοθεί προτεραιότητα σε όσους προσήλθαν, καταγράφτηκαν,  παρέμειναν στο χώρο ως το τέλος, χωρίς τελικά να ελεγχθούν ελλείψει χρόνου.
 
Οι Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ κατά τις επισκέψεις τους στο νησί δεν πραγματοποιούν ιχνηλάτηση σε σχέση με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, η οποία έχει ήδη διενεργηθεί από το Π.Π.Ι. Σίφνου.
 
-Ο αριθμός των rapid test,  τα οποία διατίθενται από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, είναι ανάλογος του διαθέσιμου χρόνου και δε σχετίζεται με επάρκεια ή μη επάρκειά τους. Είναι δηλαδή τόσα όσα απαιτούνται για να καλυφθεί η τετράωρη δράση. 
 
Υπενθυμίζουμε ότι:
Οι πολίτες που θα προσέλθουν θα πρέπει να γνωρίζουν τον Α.Μ.Κ.Α. τους (Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειας) και να έχουν απαραίτητα μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους.
Η δειγματοληψία θα γίνεται αποκλειστικά και μόνον μέσα από το όχημα του κάθε πολίτη.
Για τη μετακίνησή σας στο χώρο διεξαγωγής των δειγματοληπτικών ελέγχων  θα πρέπει να αποστείλετε  sms με τον αριθμό 1 στο 13033.
 
 
Συνεχίζουμε, χωρίς κινδυνολογίες αλλά και χωρίς εφησυχασμό!  

  • Με αυτοπεριορισμό!
  • Με διακοπή -για όσο διάστημα χρειαστεί- των επαφών μας ακόμα και με άτομα του στενού κοινωνικού μας κύκλου!
  • Με την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων!
  • Με συστηματική χρήση μάσκας!
  • Με τήρηση των αποστάσεων!
  • Με αυστηρή εφαρμογή όλων των μέτρων ατομικής υγιεινής!

 

Σίφνος, 14.12.2020

 

.