Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

Δήμος Σίφνου: Διενέργεια δωρεάν δειγματοληπτικών ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ

Διενέργεια δωρεάν δειγματοληπτικών ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου

από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ

 
 

Αγαπητές φίλες,

Αγαπητοί φίλοι,

Σας υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή 13.12.2020, από τις 12:00  έως τις 16:00, δύο Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, θα διενεργήσουν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), στο χώρο του δημοτικού πάρκινγκ στην Απολλωνία (ΜΑΡΟΥΣΑ).
Η διενέργεια των τεστ σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού  είναι σημαντικός παράγοντας για τον καλύτερο έλεγχο της διασποράς της νόσου και για το σχεδιασμό των επόμενων ενεργειών μας.
 

Ιδιαίτερη πρόσκληση απευθύνουμε:

-στο προσωπικό του Δήμου και όλων των Υπηρεσιών της Σίφνου,
-στο προσωπικό των κάθε είδους συνεργείων, τοπικών ή μη, που δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή στο νησί,
-στο προσωπικό των καταστημάτων τροφίμων, λιανικής & χονδρικής, και των καταστημάτων που δραστηριοποιούνται ως delivery (κατ’ οίκον διανομή) ή ως take away (παραλαβή από το κατάστημα),
-στους εκπαιδευτικούς,
-σε όλους όσοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι υποχρεωμένοι από τη φύση της δουλειάς τους να εργάζονται με φυσική παρουσία στον επαγγελματικό τους χώρο και να έρχονται σε επαφή με κόσμο.
Επισημαίνουμε ότι η διαδικασία είναι σύντομη & απλή και ότι με τη συγκεκριμένη  μέθοδο ελέγχου το αποτέλεσμα προκύπτει άμεσα.
 

Δε χρειάζεται ΠΑΝΙΚΟΣ!

Χρειάζεται ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ!

 
Με συντονισμένες ενέργειες ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!

  • Με αυτοπεριορισμό!
  • Με διακοπή -για όσο διάστημα χρειαστεί- των επαφών μας ακόμα και με άτομα του στενού κοινωνικού μας κύκλου!
  • Με την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων!
  • Με συστηματική χρήση μάσκας!
  • Με τήρηση των αποστάσεων!
  • Με αυστηρή εφαρμογή όλων των μέτρων ατομικής υγιεινής!

 
 
Σχετικά με τη διενέργεια των τεστ, υπενθυμίζουμε ότι:
 

  • Οι πολίτες που θα προσέλθουν θα πρέπει να γνωρίζουν τον  Α.Μ.Κ.Α. τους και να έχουν απαραίτηταμαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους.

 

  • Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, η προσέλευση των πολιτών θα γίνεται αποκλειστικά και μόνον με αυτοκίνητο και η δειγματοληψία θα γίνεται μέσα από αυτό.

 

  • Για τη μετακίνησή σας προς και από το χώρο διεξαγωγής των δειγματοληπτικών ελέγχων, θα πρέπει να αποστείλετε προηγουμένως sms με τον αριθμό 1 στο 13033.

 
 
Η ανταπόκρισή σας στην πρόσκληση είναι καθοριστικής σημασίας για τη διαφύλαξη της υγείας όλων!
Σας ευχαριστούμε!
 

Σίφνος, 11.12.2020