Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

Δήμος Σίφνου : Μια αναγκαία υπενθύμιση

unnamed file 1

ΜΙΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Ο Δήμος Σίφνου, όπως και όλο το πανελλήνιο, παρακολουθεί με έκδηλη ανησυχία την ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα.
Μετά τη λήξη της ολικής απαγόρευσης, που είχε εξαιρετικά αποτελέσματα και τα οποία επέτρεψαν να υπάρξει μια ικανοποιητική καλοκαιρινή σαιζόν, βρισκόμαστε δυστυχώς και πάλι μπροστά σε μια δύσκολη και επικίνδυνη κατάσταση.
Είναι ευτύχημα το ότι μέχρι σήμερα η Σίφνος δεν αντιμετώπισε και δεν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι θα μείνει απρόσβλητη, εάν δεν πάρουμε και δεν τηρήσουμε αυστηρά και με “θρησκευτική” ευλάβεια τις οδηγίες που συνεχώς δίνουν οι αρμόδιοι φορείς και οι ειδικοί επιστήμονες.
Η τήρηση των μέτρων δε συνιστά στέρηση δικαιωμάτων. Αντιθέτως φανερώνει ωριμότητα, υπευθυνότητα και σεβασμό απέναντι στο συνάνθρωπό μας και απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό.
Ο Δήμος Σίφνου απευθύνει θερμή παράκληση στους δημότες και στις δημότισσες να αποφεύγουν τις πολυπληθείς συναθροίσεις, να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατόν τις κοινωνικές εκδηλώσεις και να παρακολουθούν τις οδηγίες.
Υπενθυμίζουμε ότι η σωστή χρήση μάσκας, η τήρηση των αποστάσεων, η αποφυγή χειραψιών και εναγκαλισμών και η τήρηση των κανόνων υγιεινής, καθώς και η αποφυγή συνωστισμού είναι τα “όπλα” που διαθέτουμε για να αποκρούσουμε τον κίνδυνο. Είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε.
Εάν στο καλοκαίρι που πέρασε “μετρήσαμε” λιγότερες ζημιές από ό,τι περιμέναμε, αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην καλή φήμη της Σίφνου ως νησιού χωρίς κορωνοϊό.
Ας διαφυλάξουμε, όσον εξαρτάται από τη δική μας υπεύθυνη συμπεριφορά, το καλό μας όνομα και κυρίως την υγεία του κοινωνικού συνόλου.
Ας συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι έχουμε μπροστά μας έναν ασυνήθιστα δύσκολο χειμώνα.
Πρέπει όλοι, Δήμος, φορείς, δημότες να παλέψουμε για να κρατήσουμε τη Σίφνο μακριά από τις επικίνδυνες ζώνες.
 

Ό,τι σπείρουμε τώρα, θα θερίσουμε αύριο.

Σίφνος, 23.10.2020

.