Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

Τιμή Μνήμης

ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΟΥ ΕΥΠΑΤΡΙΔΗ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΡΝΙΚΟΥ – ΕΥΓΕΝΙΔΗ
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΙΦΝΟΥ

Στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Σίφνου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, μετά το πέρας των μαθημάτων, μια σεμνή τελετή για την απόδοση του ονόματος του αείμνηστου συμπατριώτη μας Νικολάου Βερνίκου – Ευγενίδη στη Βιβλιοθήκη και στην Αίθουσα Πληροφορικής του Σχολείου.

Το σημαντικό αυτό γεγονός και η πολύτιμη δωρεά του Ιδρύματος Ευγενίδου, με την προσφορά και τοποθέτηση σταθερών ηλεκτρονικών υπολογιστών, laptops, projectors, φωτοτυπικού μηχανήματος και εκτυπωτών, με την οποία καλύφθηκαν βασικές ανάγκες τεχνολογικού εξοπλισμού του Δημοτικού Σχολείου και διευκολύνονται διδακτικές και μαθησιακές διαδικασίες, δε γιορτάστηκε με την παρουσία των μαθητών και τη συμμετοχή των συμπολιτών μας, για τους γνωστούς περιορισμούς λόγω του κορωνοϊού.

Ασφαλώς, όμως, αυτό δεν αφαιρεί τίποτα από τη σπουδαιότητα της προσφοράς του Ιδρύματος Ευγενίδου καθώς και από την ουσιαστική αναγνώριση του σπουδαίου και πολύπλευρου έργου που επιτέλεσε ο αείμνηστος Σιφνιός ευπατρίδης Νικόλαος Βερνίκος – Ευγενίδης.

Στην έναρξη της τελετής, στην οποία ήταν παρών ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου, συμπολίτης μας κ. Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης, ο οποίος με αδιάλειπτο ενδιαφέρον μεριμνά για την υλοποίηση των σκοπών του Ιδρύματος, έτσι όπως τους είχε θέσει ο αείμνηστος ιδρυτής Ευγένιος Ευγενίδης και είχαν συνεχίσει οι προκάτοχοί του στην Προεδρία, αείμνηστοι, επίσης, Μαριάνθη Σίμου και Νικόλαος Βερνίκος – Ευγενίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Χρυσίνης ανέγνωσε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου (155/2020 – Α.Δ.Α.: ΩΔΥΥΩ1Τ-73Υ), με την οποία ο Δήμος αποδέχτηκε την εισήγηση της Σχολικής Επιτροπής για απόδοση του ονόματος του αλησμόνητου συμπατριώτη μας, ευπατρίδη Νικολάου Βερνίκου – Ευγενίδη, στην Αίθουσα Πληροφορικής και στη Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου Σίφνου, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για την πολύτιμη αρωγή του Ιδρύματος στο Δημοτικό Σχολείο. Υπενθυμίζουμε ότι το σχετικό αίτημα υποβλήθηκε από τη Σχολική Επιτροπή και έγινε αποδεκτό από το Ίδρυμα Ευγενίδου στις 14.4.2020 , την ημέρα που συμπληρώνονταν 100 χρόνια από τη γέννηση του αείμνηστου Νικολάου Βερνίκου – Ευγενίδη.

Στη συνέχεια η Υποδιευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Αποστολία Γεωργαρή ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ιδρύματος όχι μόνον για την συγκεκριμένη προσφορά αλλά και για τη συνεχή έμπρακτη και ποικιλότροπη στήριξη τόσο προς το Δημοτικό Σχολείο όσο και προς όλους τους οργανισμούς του νησιού μας. Στο χαιρετισμό της δεν αμέλησε να ευχαριστήσει την Προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος κα Χαρά Πρίντεζη για την ένταξη -με τη συνδρομή της πρώην Προέδρου του Συλλόγου Γονέων κας Άννας Κατσουλάκη- της Σχολικής Βιβλιοθήκης σε σύγχρονο πρόγραμμα καταλογοποίησης και για την αδελφοποίηση των δυο βιβλιοθηκών, καθώς και τους υπεύθυνους υποστήριξης δράσεων του Ιδρύματος Ευγενίδου για την άψογη συνεργασία στην παράδοση και εγκατάσταση του τεχνολογικού εξοπλισμού.

Ακολούθησαν σύντομες αλλά ειλικρινείς και εγκάρδιες ευχαριστήριες ομιλίες από τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Παναγιώτη Ζαχαράκη καθώς και από τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μανώλη Λεμπέση, ο οποίος, και με την ιδιότητα του καθηγητή πληροφορικής, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της δωρεάς του Ιδρύματος Ευγενίδου για τους μαθητές και το διδακτικό έργο και, μεταξύ των άλλων, μνημόνευσε τον πρώην Διευθυντή Βασίλη Σιμέλλη, που “έφυγε” πρόσφατα.

Μια ιδιαίτερη νότα τρυφερότητας έδωσε το γράμμα των παιδιών με το “ευχαριστώ” τους προς τον κ. Λεωνίδα Δημητριάδη – Ευγενίδη, το οποίο διάβασε εκ μέρους τους (αφού αυτά δεν ήταν παρόντα), εκπαιδευτικός του Σχολείου καθώς και οι δύο ζωγραφικές συνθέσεις που είχαν δημιουργήσει τα παιδιά με την καθοδήγηση της δασκάλας Εικαστικών, τις οποίες με εμφανή ευχαρίστηση και συγκίνηση παρέλαβε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Τέλος, το λόγο έλαβε ο κ. Ευγενίδης, ο οποίος μιλώντας από καρδιάς τόνισε την προσωπικότητα του Νικολάου Βερνίκου – Ευγενίδη, τη βαθιά αγάπη του για τη Σίφνο και αναφέρθηκε στη δυναμική Μαριάνθη Σίμου, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι η παρουσία του Ιδρύματος Ευγενίδου, που απλώνεται σε πολλά μέρη της Ελλάδας, θα συνεχιστεί το ίδιο δημιουργική και ενεργή για τη Σίφνο.

Με ένα μπουκέτο λουλούδια από τα χώματα της σιφναίικης γης που προσέφερε η κα Γεωργαρή στον κ. Ευγενίδη και με το κέρασμα που προσέφερε ο Σύλλογος Γονέων ολοκληρώθηκε η τελετή, με αφορμή μια τόσο σημαντική δωρεά, που προικίζει την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Σίφνου με τις πιο σύγχρονες διδακτικές εφαρμογές των νέων τεχνολογιών και αποδίδει με την ονομασία της Βιβλιοθήκης και της Αίθουσας Πληροφορικής σε Βιβλιοθήκη και Αίθουσα Πληροφορικής Νικολάου Βερνίκου – Ευγενίδη την πρέπουσα τιμή της μνήμης και της μνημόνευσης των 100 χρόνων από τη γέννησή του.

Σίφνος, 30.09.2020

[vc_row][vc_column][vc_images_carousel images=”4007,4008,4009,4011″ img_size=”800X533″][/vc_column][/vc_row]