Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου – Μαριάνθη Σίμου : Ψήφισμα για τον Βασίλη Σιμέλλη

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΙΦΝΟΥ-ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΙΜΟΥ.                     Σίφνος, την 18η -9- 2020.
Αρτεμώνας  Σίφνου-840 03.                                                  Αρ.  Πρωτοκ.    79/2020.

Ψ  Η  Φ  Ι  Σ  Μ  Α.

Μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Κέντρου, κ. Γιώργου Ν. Θεοδώρου, σήμερα, Παρασκευή/18η Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 11.00’ π.μ.,  αποφασίσαμε σε έκτακτη διά περιφοράς συνεδρίαση τα κάτωθι.
Ο Πρόεδρος ανακοίνωσε τον επισυμβάντα χθές στην Αθήνα θάνατο του εκλεκτού συμπολίτη μας Εκπαιδευτικού, επί σειρά ετών Διευθυντή του πρώην Δημοτικού Σχολείου Αρτεμώνα και στη συνέχεια Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Σίφνου,
Β Α Σ Ι Λ Ε Ι Ο Υ       Ι Ω Α Ν Ν Η      Σ Ι Μ Ε Λ Λ Η.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσωπικότητα, στη διδασκαλική δράση και στις κοινωνικές πρωτοβουλίες του, επί -4- δεκαετίες, τονίζοντας την πολύτιμη συμμετοχή του σε  επιτελικούς τομείς του δημόσιου Σιφνέικου βίου, κυρίως στην Εκπαίδευση, στη Νησιώτικη Αυτοδιοίκηση και στην Ιεροψαλτική.
Είναι ο Δημιουργός και Οργανωτής του Ενιαίου Δημοτικού Σχολείου Σίφνου και ο πρώτος Διευθυντής του.  Πρόκειται για την κορυφαία στιγμή της Διδασκαλικής του καταξίωσης.  Ο αείμνηστος υπήρξε πρόσωπο χαμηλών τόνων, αλλά με σπουδαία πνευματικά προσόντα, βαθύτατη καλλιέργεια, έμφυτη προσήνεια και πίστη στη Θεία Πρόνοια. Μια κορυφαία προσωπικότητα στο χώρο της Σιφνέικης Παιδείας, διότι δεν μάς προσέφερε απλά γνώσεις, αλλά τον ίδιο τον εαυτό του. Ως Διευθυντής υπήρξε υπόδειγμα ηγέτη, όχι διότι είχε περισσότερα δικαιώματα, αλλά πρώτιστα επειδή ανελάμβανε τις περισσότερες ευθύνες, χωρίς να δημιουργεί θόρυβο γύρω από το όνομά του.
Ως ελάχιστο δείγμα Σεβασμού και Ευγνωμοσύνης προς την καθοριστική εκπαιδευτική και κοινωνική του προσφορά, ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Ν. Θεοδώρου, εισηγήθηκε προς τα Μέλη, που αποφασίσαμε ομόφωνα,
1] Να εκφραστούν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στη σύζυγο, στα τέκνα και στους συγγενείς, με την επίδοση του παρόντος ψηφίσματος.
2] Να παραστεί ο Πρόεδρος και αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του «Πολιτιστικού Κέντρου Σίφνου-Μαριάνθη Σίφνου», στην εξόδιο ακολουθία στο Μητροπολιτικό Ναό της Παναγιάς της Κόχης, στον Αρτεμώνα.
3] Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον ιστότοπο του Δήμου Σίφνου και στις Σιφνέικες εφημερίδες, ηλεκτρονικές και έντυπες.
4] Να προγραμματίσει, όταν-πρώτα ο Θεός-ξεπεράσομε τις δυσχέρειες της πανδημίας, ειδική ημερίδα Μνήμης και Τιμής, ως οφειλόμενο ηθικό χρέος, στην προσωπικότητα, στο έργο και στην προσφορά του αείμνηστου ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝ. ΣΙΜΕΛΛΗ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου, σε συμφωνία με την οικογένειά του. Είχαμε ήδη προγραμματίσει ανάλογη εκδήλωση για τον εκλιπόντα Δάσκαλο, για το Σάββατο/ 30ή Μαίου 2020, που ακυρώθηκε. Η ακύρωση οφείλεται στη συνεχιζόμενη δια –                    σπορά του ιού και στην επιβάρυνση της υγείας του, με την αναχώρησή του από τη Σίφνο.
 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΙΦΝΟΥ-ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΣΙΜΟΥ»,

 

Ο    Πρόεδρος                                                    Ο     Αντιπρόεδρος

           Γιώργος  Νίκου   Θεοδώρου.                              Αντώνης   Ελευθ.    Κορακής.