Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

Δήμος Σίφνου : Ανακοίνωση σχετικά με την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς

Dimos Sifnou Perivallon

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συμπολίτες, φίλες και φίλοι,

 
Καθώς βρισκόμαστε στο μέσο της καλοκαιρινής περιόδου, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι από την 1η Μαΐου έως και την 31η Οκτωβρίου, απαγορεύεται η καύση και γενικότερα η χρήση φωτιάς σε δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις. Λαμβάνοντας υπόψη και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν την περίοδο αυτή (δυνατοί άνεμοι – υψηλές θερμοκρασίες), οι οποίες ευνοούν ιδιαίτερα την εκδήλωση και ανάπτυξη πυρκαγιάς, παρακαλούμε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να αποφύγουμε τη δημιουργία δυσάρεστων καταστάσεων.
Ειδικότερα, παρακαλούμε:

  • να μην ανάβετε φωτιές για κανένα λόγο (κάψιμο ξερόχορτων κ.λπ.),
  • να μην πετάτε αποτσίγαρα,
  • να μην ανάβετε υπαίθριες ψησταριές σε χώρους στους οποίους υπάρχουν ξερά χόρτα,
  • να αποφεύγετε εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (π.χ. ηλεκτροκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες κ.λπ.).

 
Επισημαίνεται, ακόμα, ότι  σύμφωνα με την  Πυροσβεστική Διάταξη αριθ. 4/2012 «Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών» (ΦΕΚ Β΄ 1346/25-04-2012), “οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.”
Καλούνται όσοι τυχόν ιδιοκτήτες δεν έχουν συμμορφωθεί με την υποχρέωση  αυτή να το πράξουν ΑΜΕΣΑ.    
 
Σε περίπτωση που γίνει αντιληπτό κάτι επικίνδυνο, παρακαλείσθε για την άμεση ειδοποίηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Ζαμπέλη στο τηλέφωνο 6980975514.
Σας ευχαριστούμε για την προσοχή και για την πολύτιμη συνεργασία!
 

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΙΦΝΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΕΜΜ. ΝΑΔΑΛΗ

.