Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

Απόφαση-Ψήφισμα του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Κέντρου Σίφνου "Μαριάνθη Σίμου" για την απώλεια του Νικολάου Γ. Προμπονά

Μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του «Πολιτιστικού Κέντρου Σίφνου-Μαριάνθη Σίμου», κ. Γ. Ν. Θεοδώρου, σήμερα, Παρασκευή 29.5.2020 και ώρα 11.00 π.μ., αποφασίσαμε  σε έκτακτη συνεδρίαση διά περιφοράς τα κάτωθι.

Ο Πρόεδρος ανακοίνωσε τον επισυμβάντα προχθές στην Αθήνα θάνατο του δραστήριου μέλους σε προηγούμενα Διοικητικά Συμβούλια του Κέντρου μας

ΝΙΚΟΛΑΟΥ  Γ.  ΠΡΟΜΠΟΝΑ

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσωπικότητα, στη δράση και στις πρωτοβουλίες του εκλιπόντα, τονίζοντας την πολύτιμη συμμετοχή του σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου στο νησί μας. Το συνολικό του έργο [εκπαιδευτικό-μορφωτικό, πνευματικό-πολιτιστικό, συγγραφικό-γλωσσολογικό, κοινωνικό-σωματειακό και άλλο] είναι αμιγώς Ελληνικό και αυθεντικά Σιφνέικο, με ισχυρό αποτύπωμα αξιοπιστίας, ευπρέπειας και επάρκειας. Αυτό αιτιολογεί την κατάταξη του φιλόλογου καθηγητή ΝΙΚΟΛΑΟΥ Γ. ΠΡΟΜΠΟΝΑ στους μεγάλους της Ελληνικής και της Σιφνέικης Παιδείας. Την Ελληνοσύνη και τη Σιφνιοσύνη του έργου του αποδεικνύουν, αφενός ότι πηγή της έμπνευσής του είναι η Ελλάδα και η Σίφνος μας, και αφετέρου το  έργο αυτό εκφράζει την πατρίδα και το νησί μας, καθώς και τη γενέτειρά του Νάξο, σε όλη την ιστορική τους συνέχεια. Ιδιαίτερα, στο πρόσωπο και στο έργο του απεικονίζεται η Σίφνος της γνώσης και της καλλιέργειας, του ήθους και της ταπεινότητας, της ηπιότητας και της ειλικρινούς επικοινωνίας. Η Σίφνος που αγαπάμε!!!

Ως ελάχιστο δείγμα Σεβασμού και Ευγνωμοσύνης προς την εκπαιδευτική και κοινωνική του προσφορά, ο Πρόεδρος κ. Γ. Ν. Θεοδώρου εισηγήθηκε προς τα Μέλη, που αποφάσισαν ομόφωνα :

1]Να εκφραστούν ειλικρινή συλλυπητήρια στη σύζυγο, στις οικογένειες των παιδιών και στις οικογένειες των αδελφών του, με την επίδοση του παρόντος ψηφίσματος.

2]Να παραστεί ο Πρόεδρος και αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία στον Ενοριακό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στο Κάτω Πετάλι.

3]Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον ιστότοπο του Δήμου Σίφνου και στις Σιφνέικες εφημερίδες, ηλεκτρονικές και έντυπες.

4]Να προγραμματιστεί σε εύθετο χρόνο ειδική ημερίδα Τιμής και Μνήμης, με αναφορά στο έργο και στην προσφορά του αείμνηστου ΝΙΚΟΛΑΟΥ Γ. ΠΡΟΜΠΟΝΑ στη Σιφνέικη Παιδεία και στην εν γένει ζωή της Σίφνου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού μας Κέντρου, με τη σύμφωνη γνώμη και σε συνεννόηση με την οικογένειά του.

Ο Πρόεδρος  του Δ.Σ.

Γιώργος  Νίκου Θεοδώρου