Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

SIFNOS FOTOVOLTAIKA ANEMOGENNITRIES

Με έκπληξη και εντελώς συμπτωματικά διαπιστώσαμε τις προηγούμενες μέρες την έκδοση αποφάσεων από τη ΡΑΕ για χορήγηση αδειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τρεις διαφορετικές ιδιωτικές εταιρίες σε οκτώ διαφορετικά σημεία του νησιού μας, χωρίς ποτέ να έχει ενημερωθεί ή να έχει ζητηθεί η σύμφωνη γνώμη του Δήμου ή οποιουδήποτε άλλου φορέα στο νησί.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους κατοίκους ότι ο Δήμος Σίφνου μελετά με σοβαρότητα και συλλέγει τις απαραίτητες πληροφορίες για τις δυνατότητες, τις προοπτικές, τις συνέπειες και το νομικό καθεστώς. Τις  αμέσως επόμενες μέρες θα ορίσει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου με μοναδικό θέμα την εξέλιξη αυτή.

Θα ενημερώσουμε τους δημότες μας το συντομότερο, με πλήρη και κατανοητό σε όλους τρόπο, ώστε να οδηγηθούμε στις κατάλληλες αποφάσεις για το μέλλον του νησιού και για το πώς θα το διεκδικήσουμε.

Θα θέλαμε, ωστόσο, να επισημάνουμε ότι η δηλωμένη διάθεσή μας  για προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος και ανάδειξης του τόπου μας δεν μπορεί παρά να συμπορεύεται με την ευθύνη που μας αναλογεί στην πανευρωπαϊκή προσπάθεια ανάπτυξης των ΑΠΕ και απαλλαγής από τα ορυκτά καύσιμα.

Σίφνος, 10.5.2020 

.