Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

Λίγες σκέψεις από το δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Ν. Θεοδώρου…

DHMOS 1 2

   

Απευθυνόμαστε στους αγαπημένους μας συμπατριώτες και φίλους με την ήρεμη φωνή της λογικής, που μας συσπειρώνει με απλότητα και θάρρος. Στις πανδημίες, σαν κι αυτή που περνάμε, όλοι είμαστε στην ίδια βάρκα. Η μάχη για επιβίωση πρωτεύει. Ο αγώνας για την ανθρώπινη φωνή δεν γνωρίζει όρια. Σύνορο είναι η συνείδησή μας, που ενεργοποιείται για την προστασία των δικών μας, χωρίς να μετακινούμαστε από το σπίτι και τις βολές μας.

Τέτοιες ώρες αναθεωρούμε τα πάντα. Ακόμα και τις ελπίδες, τις δυνατότητες και τις προτεραιότητές μας. Τώρα όλοι εξαρτιόμαστε από τους γύρω μας, διότι η ανθρώπινη μοίρα μάς συνδέει όλους και μάλιστα σε ζωντανή μετάδοση. Όλοι ζητούμε ασφάλεια και σιγουριά στα γνώριμα, σε προσφιλή πρόσωπα, στην Εκκλησία, σε αγαπημένες συνήθειες. Αυτά τώρα εξασφαλίζονται μένοντας σπίτι μας, χωρίς καμιά σκέψη μετακίνησης.

Σάς καταλαβαίνομε και συναισθανόμαστε τη θέση σας. Σηκώνετε ένα βάρος, που με συνθήκες λογικής δεν γίνεται αντιληπτό, όσο κι αν το διαδίκτυο μας κρατά σε επικοινωνία. Σύμμαχός μας εδώ είναι ο κοινός νους. Σε αυτή τη δραματική συγκυρία παραμένομε σε απομόνωση, χωρίς να νοιώθομε μόνοι, αναλογιζόμενοι το κοινό συμφέρον και τη δημόσια υγεία. Μόνον έτσι προασπίζομε την υγεία σε μια βίαιη ανατροπή όλων των συνηθειών μας. Τα οχυρά μας, οχυρά ζωής, είναι τώρα ο χώρος μας, το σπίτι μας, οι δικοί μας. Θα τα καταφέρομε. Ναι, θα τα καταφέρομε.

Ο πόλεμος κατά του κορωνοϊού μας δοκιμάζει όλους, κι εμάς στο νησί μας, κι εσάς που το λαχταράτε και προγραμματίζατε με τόση αγαλλίαση το πασχαλινό σας ταξίδι. Όμως, με την υπομονή και την πειθαρχία μας θα βγούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ νικητές στην απέναντι όχθη. Αυτή είναι η ωριμότητα και η υπευθυνότητα, που επιβάλλουν οι συνθήκες σήμερα. Η ειλικρινής αλληλεγγύη δυναμώνει την υπομονή και την αντοχή μας, για όσες επιλογές και αλλαγές καθορίζουν αυτό τον καιρό τη βιοτή μας. Η αγάπη προς το συνάνθρωπο είναι κίνητρο προστασίας ολωνών μας. Παραμένομε στο χώρο μας επειδή αγαπάμε τους συχωριανούς μας. Όχι επειδή φοβόμαστε, αλλά επειδή νοιαζόμαστε για τους συμπατριώτες μας. Μένοντας σπίτι, μένομε και με το Θεό, πειθαρχώντας στις υποδείξεις της Πολιτείας, της Εκκλησίας, του Δήμου μας. Απόλυτη ενότητα και αμετακίνητη πειθαρχία. Με σύμπνοια και αλληλεγγύη ξεπερνούμε τα προβλήματα, όσο ανυπέρβλητα κι αν δείχνουν. Ακόμα κι αν δεν βγούμε αλώβητοι, θα βγούμε δυνατότεροι.

Ως Δήμος Σίφνου ξέρομε πως δεν γινόμαστε ευχάριστοι, προτείνοντας  την απομόνωσή μας. Τέτοιες στιγμές οφείλομε να υπερασπιζόμαστε την αλήθεια, κατανοώντας τις ιδιαιτερότητες του νησιώτικου περιβάλλοντος. Ευχόμαστε στον καθένα και στην οικογένειά σας Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση. Αυτό ας είναι το πρώτο και το τελευταίο Πάσχα που αναγκαζόμαστε να περάσομε λιτά και χώρια από σας, τους δικούς μας. Πάνω απ΄ όλα ευχόμαστε Υγεία και Καλή Αντάμωση στη Σίφνο μας το συντομότερο.

Γιώργος   Νίκου    Θεοδώρου

.