Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

Επείγουσα Ανακοίνωση

81374423 2429454037272357 867857026158428160 n 1

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Λήψη μέτρων ενόψει της εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων

Σας γνωρίζουμε ότι η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μας ενημέρωσε ότι εκδόθηκε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων με ισχυρές βροχές- καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους ως 10Β (τοπικά τη Δευτέρα 6/1), από την Κυριακή 5/1 ως και την Τρίτη 7/1/2020.

Παρακαλούμε να ακολουθείτε τις παρακάτω οδηγίες προστασίας που έχουν ανακοινωθεί, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων και θυελλωδών ανέμων:

❗️Να ελέγξετε τις υδρορροές των κατοικιών σας (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κ.λπ.) και να βεβαιωθείτε για την ομαλή λειτουργία τους.

❗️Να αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις, τους πλημμυρισμένους δρόμους και τα χαμηλά εδάφη για τον κίνδυνο πλημμύρας.

❗️Να αποφεύγετε να διασχίζετε χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό σας.

❗️Να ασφαλίζετε αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

❗️Να ελέγξετε αναρτημένες πινακίδες.

❗️Να ασφαλίζετε τις πόρτες και τα παράθυρα.

❗️Να αποφεύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

❗️Να ενημερώνεστε από το Λιμεναρχείο για οποιαδήποτε πιθανή δια θαλάσσης μετακίνησή σας.

❗️Να ενημερώνεστε κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα Μ.Μ.Ε.

❗️Να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμόδιων φορέων, όπως του Δήμου, του Αστυνομικού και Λιμενικού Σταθμού, κ.λπ.

Επιπλέον, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενημερώνει ότι στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας (http://www.pnai.gov.gr/- http://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=10011) υπάρχουν αναρτημένες Οδηγίες Προστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα καθώς και από έκτακτα φαινόμενα καταστροφών (φυσικών και τεχνολογικών) καθώς και σχετικές πληροφορίες με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωσή σας. Τέλος, πληροφορεί ότι στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας υπάρχει αναρτημένο έντυπο με οδηγίες αυτοπροστασίας από φυσικές καταστροφές (https://www.civilprotection.gr/…/gscp…/mini_edition_2018.pdf)

Σε περίπτωση ανάγκης, επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 6980975514 & 6980975820.

Η Δήμαρχος Σίφνου
Μαρία Εμμ. Ναδάλη

Ο Αντιδήμαρχος,
υπεύθυνος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας
Δημήτρης Ι. Ζαμπέλης

Φωτογραφία: Γεωργία Φρ. Γεωργούλη

.