Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ipirisiakes anagkes

Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, στο γραφείο της Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Υπουργού με τον αρχιμάγειρο κ. Κώστα Βασάλο και τους δημοτικούς συμβούλους  κα Μαργαρίτα Βασταρδή και κ. Γιώργο Ν. Θεοδώρου. Στη συνάντηση αυτή ο κ. Βασάλος ενημέρωσε την Υπουργό για την πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει με σκοπό να ιδρυθεί Ανωτάτη Σχολή Γαστρονομίας στο νησί μας και οι δημοτικοί σύμβουλοι μετέφεραν την ομόφωνη απόφαση στήριξης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Υπουργός χαρακτήρισε αξιόλογη την πρόταση, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται γενικότερα για την  ενίσχυση της τουριστικής ανάπτυξης και παράλληλα κατέστησε σαφές αφενός ότι η ίδρυση νέου Πανεπιστημιακού Τμήματος υπόκειται σε ορισμένους κανόνες και απαιτεί την πλήρωση συγκεκριμένων προϋποθέσεων και αφετέρου ότι η ίδρυσή του είναι απαραίτητο να εγκριθεί από μια Ανεξάρτητη Αρχή, η οποία θα συσταθεί στο επόμενο διάστημα.  

Μετά τη συνάντηση αυτή, η οποία ήταν κατατοπιστική για τις απαιτούμενες περαιτέρω ενέργειες, η ομάδα αναλαμβάνει να ετοιμάσει μια πλήρως αιτιολογημένη και επαρκώς τεκμηριωμένη πρόταση, πάντοτε σε συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο Σίφνου, που στηρίζει την πρωτοβουλία.

Επιπλέον, τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου η Δήμαρχος επισκέφτηκε τη Σύρο και πραγματοποίησε συναντήσεις:

Με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη. Κατά τη συνάντηση έγινε συζήτηση για  όλα τα έργα υποδομής της Σίφνου και εκφράστηκε και από τις δυο πλευρές η πρόθεση να υπάρξει συντονισμός Δήμου, Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σίφνου – Κιμώλου και Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το έργο της διαμόρφωσης λιμένα Καμαρών. Αποφασίστηκε να ακολουθήσει άμεσα δεύτερη συνάντηση στη Σύρο, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σίφνου – Κιμώλου κ. Απόστολου Διαμαντή και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να συνεκτιμηθούν όλα τα δεδομένα και εν συνεχεία να γίνει ενημέρωση των δημοτών και φίλων της Σίφνου για την πορεία του έργου και να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις από τα αρμόδια θεσμικά όργανα.

Με την Προϊσταμένη κα Αδαμαντία Συμεοπούλου και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για όλα τα έργα της Σίφνου που χειρίζεται η Υπηρεσία. Μεταξύ των άλλων συζητήθηκε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την τακτοποίηση του τελευταίου λογαριασμού του έργου “Ίδρυση Δημοτικού Σφαγείου Σίφνου”, η ανάγκη άμεσης προώθησης των δυο μελετών -τοπογραφικής και υδραυλικής- για τα δίκτυα ύδρευσης των κεντρικών οικισμών, ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ και την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ,  η προγραμματική σύμβαση για την προστασία από τη διάβρωση της ακτής του Πλατύ Γιαλού κ.ά.

Με τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της  Π. Ν. Αιγαίου κ. Θανάση Δρόσο. Στη συνάντηση  τέθηκαν γενικότερα θέματα πολιτικής προστασίας και έγινε διεξοδική ενημέρωση για τις ενέργειες που είναι απαραίτητο να δρομολογηθούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των κατολισθήσεων σε επαρχιακές οδούς του νησιού μας, με πρώτη την εκπόνηση των απαραίτητων γεωλογικών μελετών. 

Τέλος, κατά τη σύντομη επίσκεψή της στη Σίφνο η Έπαρχος της Π.Ε. Μήλου κα Ελισσάβετ Χωριανοπούλου συναντήθηκε με τη Δήμαρχο και τον Αντιπρόεδρο του Δ.Λ.Τ. Σίφνου – Κιμώλου κ. Ανδρέα Καλόγηρο. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας του Επαρχείου και τονίστηκε η αμοιβαία διάθεση στενής συνεργασίας για την προώθησή αυτών. 

Σίφνος, 31.12.2019

Καλή  Πρωτοχρονιά!

.