Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

Υπηρεσιακές Συναντήσεις Στην Αθήνα

Αγαπητοί συνδημότες,

Συνεπείς με την υπόσχεσή μας για συστηματική ενημέρωσή σας, θέλουμε με την παρούσα ανακοίνωση να σας πληροφορήσουμε ότι από τις 16 έως και τις 19 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα οι παρακάτω συναντήσεις της Δημάρχου:

-Με το Γενικό Γραμματέα Συντονισμού & Διαχείρισης Αποβλήτων του  Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Εμμανουήλ Γραφάκο. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την έναρξη λειτουργίας του ΧΥΤΑ (Χώρου Υγειονομικής  Ταφής Απορριμμάτων) και την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ. Επίσης, δηλώθηκε η πρόθεση  του Υπουργείου και της εν λόγω Γενικής Γραμματείας να συνδράμουν το Δήμο μας σε ενέργειες για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων & βιοαποβλήτων. Για το σκοπό αυτό καταγράφουμε, όπως μας ζητήθηκε, την υφιστάμενη κατάσταση και τις ανάγκες μας τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε προσωπικό, προκειμένου να ενημερώσουμε αναλυτικά το Γενικό Γραμματέα και να προχωρήσουμε στις ενδεικνυόμενες ενέργειες.

-Με στελέχη της Ομάδας Υποστήριξης Δικαιούχων σε Νησιωτικές & Απομακρυσμένες Περιοχές της ΜΟΔ Α.Ε. (Μονάδας Οργάνωσης Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων) καθώς και με το συντονιστή της Ομάδας κ. Γιάννη Αγαπητίδη, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκου Χρυσίνη. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η γενικότερη συνεργασία του Δήμου μας με τη ΜΟΔ Α.Ε. και ειδικότερα ζητήματα, που σχετίζονται με έργα ενταγμένα στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” και με έργα που θα προταθούν προς ένταξη. Επιπλέον, έγινε αναλυτική συζήτηση για το έργο με τίτλο “Ανάπλαση πλατειών Καμαρών & Αγίας Μαρίνας, χώρων στάθμευσης και συνδετηρίου παράλιου δρόμου στον οικισμό Καμάρες” και για τις σοβαρές εκκρεμότητες που δημιουργούν κίνδυνο απένταξής του από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και για τις οποίες δρομολογούνται άμεσες ενέργειες. Για τα ανωτέρω θέματα ακολούθησαν, επίσης, συναντήσεις του δημοτικού συμβούλου – Προέδρου του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σίφνου – Κιμώλου  κ. Απόστολου Διαμαντή.

-Με την κα Ελένη Καρκαζή – Πουρνάρα, από την οικογένεια των δωρητών  της δαπάνης για την κατασκευή της ΕΕΛ (Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων) στον οικισμό του Βαθιού, και με τους συνεργάτες της, παρουσία των κ.κ. Κώστα Μαστρόκαλου και Σοφοκλή Μαναβίδη, μελών του Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Σωματείου «Το Βαθύ της Σίφνου», για την προώθηση των θεμάτων που αφορούν στο έργο.

 -Με τον Αν. Προϊστάμενο του Υποτομέα Δυτικών Κυκλάδων του ΔΕΔΔΗΕ/ΔΠΝ κ. Νικόλαο Τζίνο και με το συνεργάτη του κ. Μιχάλη Βήχο, παρουσία εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας που θα εκτελέσει το έργο των δικτύων αποχέτευσης των κεντρικών οικισμών. Αντικείμενο της συνάντησης η δυνατότητα άμεσης εκπόνησης από το ΔΕΔΔΗΕ της οριστικής μελέτης και  απώτερος στόχος μας το έργο της υπογειοποίησης των δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ να υλοποιηθεί παράλληλα με το έργο της κατασκευής των δικτύων αποχέτευσης.

-Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την κα Μαρία Ματζουράνη, Πρόεδρο του  Συλλόγου του Πάνω Πεταλιού “Ο Αϊ Αντύπφας”  και με την  κα Ειρήνη Στυλιανού, μέλος του Δ.Σ., για θέματα του οικισμού, καθώς και με συνεργάτες του Δήμου που χειρίζονται θέματα τεχνικής υποστήριξης και εκπόνησης μελετών, για αναλυτική ενημέρωσή μας και για τον  προγραμματισμό των επόμενων ενεργειών μας.    

Σίφνος, 31.10.2019