Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

SIFFY, FILM FESTIVAL SIFNOS 2022: Παιδικό και εφηβικό διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου ταινιών μικρού μήκους Σίφνου

  • Αρχική
  • Ανακοινώσεις
  • SIFFY, FILM FESTIVAL SIFNOS 2022: Παιδικό και εφηβικό διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου ταινιών μικρού μήκους Σίφνου

SIFFY, FILM FESTIVAL SIFNOS 2022

ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΣΙΦΝΟΥ

Τον Ιούλιο, από τις 16 έως τις 22, θα πραγματοποιηθεί στο νησί μας Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μικρού Μήκους, SIFFY 2022.

To Φεστιβάλ απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους ηλικίας από 10 έως 18 ετών.

Για τη φετινή πρώτη διοργάνωση  θα μετακινηθούν για να μας μεταδώσουν την ιδέα και να συμβάλουν στη διεξαγωγή της οι άνθρωποι που το διοργανώνουν στη Σκόπελο με μεγάλη επιτυχία εδώ και δέκα χρόνια.

Συγκεκριμένα για το Φεστιβάλ θα δημιουργηθούν τρεις (3) ομάδες των εννιά (9) ατόμων η καθεμιά. Για την κάθε ομάδα ορίζεται ως επικεφαλής ένας σκηνοθέτης με διεθνή καριέρα.

Το φετινό θέμα του Φεστιβάλ είναι οι ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ.

Με την άφιξη της αποστολής και μετά τη γνωριμία των ομάδων, από τις 16/07 έως τις 18/07, θα γίνει η επεξεργασία και η διαμόρφωση του σεναρίου.  Από τις 18/07 έως τις 20/07/2022 θα πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα και θα ακολουθήσει το μοντάζ. Το Φεστιβάλ θα λήξει με παρουσίαση του υλικού που θα προκύψει στις 21/07/2022. Όλες οι εργασίες θα γίνουν στο Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου “Μαριάνθη Σίμου”.

Τα videos που θα διακριθούν αλλά και όλο το υπόλοιπο υλικό θα προβληθούν στη Σκόπελο και σε χώρες του εξωτερικού σε παρόμοιες διοργανώσεις και βέβαια θα αναρτηθούν στη σελίδα του Φεστιβάλ SIFFY στο διαδίκτυο https://www.skopelossiffy.com/  και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόκειται για μια  πολύ ιδιαίτερη εμπειρία για τα παιδιά μας, τα οποία θα ζήσουν από κοντά και θα συμμετέχουν στην παραγωγή ενός video σε πραγματικές συνθήκες, με καταξιωμένους δημιουργούς και με αξιόπιστο εξοπλισμό.

Η συμμετοχή του Δήμου, ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου, γίνεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού απευθύνεται, δραστηριοποιεί και προβάλλει παιδιά και εφήβους του νησιού μας, πληθυσμιακή ομάδα ευαίσθητη και ταλαιπωρημένη το τελευταίο διάστημα από την πανδημία.

 

Οι μέχρι τώρα συμμετοχές εξασφαλίστηκαν με τη βοήθεια των διεθυντών των σχολικών μονάδων του νησιού μας, τους οποίους και ευχαριστούμε!

Περιμένουμε και άλλες στο e-mail: a.pittis@sifnos.gr (τηλ. επικοινωνίας: 6979981181).

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 24/06/2022 για τις ηλικίες που προβλέπει η πρόσκληση.

Σίφνος, 21.06.2022

 

Δήλωση SIFFY 2022