Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

Συναντήσεις στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Συναντήσεις στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Δυο πολύ σημαντικές συναντήσεις πραγματοποιήσαμε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 με την ενεργό συμμετοχή του κ. Θεόδωρου Πολενάκη, δημοτικού συμβούλου και Προέδρου της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής Σίφνου.

Η πρώτη με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Αμυρά  και η δεύτερη με τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νίκο Ταγαρά.

Σε κλίμα αγαστής συνεργασίας, που ενισχύεται από τη γνώση και την αναγνώριση και από τους δυο Υφυπουργούς της Σίφνου ως τόπου με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τα οποία οφείλουμε να αναδείξουμε και να προστατεύσουμε, συζητήσαμε μια σειρά θεμάτων και εκφράσαμε την αγωνία μας για ενέργειες που απειλούν την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική φυσιογνωμία του νησιού μας.

Ο κ. Αμυράς μας ενημέρωσε, μεταξύ των άλλων, για τους σχεδιασμούς του Υπουργείου ως προς το πολύ σημαντικό για τη Σίφνο ζήτημα της αποκατάστασης των αναβαθμίδων (ξηρολιθιές) και της προστασίας “παρθένων” παραλιών.

Στον κ. Ταγαρά θέσαμε τα προβλήματα  που αντιμετωπίζουμε  ως προς την περιβαλλοντική αδειοδότηση της ΕΕΛ οικισμού «Βαθύ». Ο ίδιος άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους προβληματισμούς μας και μας ενημέρωσε αναλυτικά για τον προγραμματισμό του Υπουργείου ως προς την έγκριση της κατάρτισης προγράμματος εκπόνησης Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου και Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης – Σχεδίου Διαχείρισης για την περιοχή “NATURA 2000”.

Θεωρώντας και τις δύο συναντήσεις εξαιρετικά σημαντικές για την προώθηση σοβαρών θεμάτων της Σίφνου, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας  και προς τους δύο Υφυπουργούς κ. Γιώργο Αμυρά και κ. Νίκο Ταγαρά για την τόσο ενδιαφέρουσα συζήτηση και αναμένουμε τις θετικές εξελίξεις στα θέματα που τέθηκαν.

Σίφνος, 18.3.2022

Η Δήμαρχος Σίφνου

Μαρία Εμμ. Ναδάλη