Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

Δήμος Σίφνου: Ανακοίνωση σχετικά με τήρηση μέτρων

ΔΗΜΟΣ ΣΙΦΝΟΥ

Αγαπητές συνδημότισσες,
 
Αγαπητοί συνδημότες,
 
Όλοι, ασφαλώς, γνωρίζουμε ότι αυτόν τον καιρό ο κορωνοΐός έχει κάνει περισσότερο αισθητή την παρουσία του και στο νησί μας. Η μεγάλη μεταδοτικότητά του, όπως λένε οι ειδικοί, διευκολύνει τη διασπορά και προκαλεί αύξηση των κρουσμάτων και στο νησί μας. Ευτυχώς, μέχρι σήμερα, τα συμπτώματα της νόσου είναι σχετικά ήπια ή μέτριας βαρύτητας. Αυτό, όμως, σε καμία περίπτωση δε μας επιτρέπει να υποτιμάμε την επικινδυνότητα που και η μετάλλαξη Ο κρύβει και να θεωρούμε ότι είναι ένα απλό κρυολόγημα. Και ναι μεν δε χρειάζεται πανικός, ωστόσο δεν πρέπει, επ’ ουδενί, να παραγνωρίζουμε ότι μπορεί να έχει απρόβλεπτες επιπτώσεις για την υγεία μας αλλά και για το κοινωνικό σύνολο.
 
Ο Δήμος Σίφνου, εκτιμώντας τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ, για μια ακόμα φορά, ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣIΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ.
 
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΛEΟΝ ΓΝΩΣΤΑ ΜΕΤΡΑ:
Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ή διπλή απλή σε εξωτερικούς χώρους, σε μαγαζιά κ.λπ.
Συχνό πλύσιμο των χεριών
Τήρηση αποστάσεων και αποφυγή συνωστισμού και συγκεντρώσεων σε κλειστούς χώρους
Συχνό και καλό αερισμό των χώρων του σπιτιού, της εργασίας κ.ά.
 
ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
 
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.
 
ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.
 
Σίφνος, 7.2.2022