Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

Δήμος Σίφνου – Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής: «Γεύση» από Σίφνο στην ITB,  τη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού του κόσμου!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Γεύση» από Σίφνο στην ITB,  τη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού του κόσμου!

                                                                                                                                                        
Σίφνος, 14 Μαρτίου 2021
Οι δραστηριότητες, η γαστρονομία, οι γραφικοί οικισμοί, οι παραδόσεις και το απαράμιλλο φυσικό κάλλος βρέθηκαν στο επίκεντρο της συμμετοχής του Δήμου Σίφνου στη μεγαλύτερη εικονική έκθεση τουρισμού παγκοσμίως ITB NOW. Στο πλαίσιο της παρουσίας του ΕΟΤ στην έκθεση, ο Δήμος Σίφνου και η Επιτροπή Τουρισμού συμμετείχαν με δικό τους ψηφιακό stand, καθώς εντόπισαν έγκαιρα την ευκαιρία για δωρεάν συμμετοχή, που παρείχε ο Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού. Τον προορισμό εκπροσώπησε ο κ. Γιώργος Απ. Διαρεμές για το διάστημα 9-12 Μαρτίου 2021. Πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές επαφές με συμμετέχοντες στην έκθεση σύμφωνα με τις δυνατότητες της ITB. Ταξιδιωτικοί συντάκτες, bloggers και άλλοι επαγγελματίες του τουριστικού τομέα έδειξαν το έντονο ενδιαφέρον τους για τα χαρακτηριστικά του προορισμού, ενώ η επικοινωνία με τους συμμετέχοντες θα συνεχιστεί και στο μέλλον για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των ευκαιριών που θα προκύψουν.
«Στόχος μας είναι η υλοποίηση ποιοτικών δράσεων, ώστε η Σίφνος να δίνει σε διαρκή βάση το στίγμα της σε αγορές του εξωτερικού αλλά και στην Ελλάδα», σχολίασε σχετικά με τη συμμετοχή στην έκθεση η Δήμαρχος Σίφνου Μαρία Ναδάλη. Σημειώνεται πως, ύστερα από έγκαιρη ανταπόκριση του Δήμου, η Σίφνος έχει λάβει μέρος το τελευταίο εξάμηνο σε ψηφιακό workshop της Πολωνίας και στην ηλεκτρονική έκθεση Athens International Tourism Expo μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και επιπλέον στις διεθνείς εικονικές εκθέσεις τουρισμού Virtual WTM 2020, TTR 2021 και ITB NOW 2021, ενώ αναμένεται η συμμετοχή σε νέα workshop καθώς και στη μεγάλη ψηφιακή έκθεση τουρισμού του Ισραήλ IMTM 2021, για την οποία έγκαιρα ο Δήμος απέστειλε το αίτημά του για συμμετοχή στο περίπτερο του ΕΟΤ.
 
 

Τηλ. επικ.: 2284033077 & 6980975820  

E-mail: tourismos@sifnos.gr