Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

Δήμος Σίφνου: Επιχορήγηση του Δήμου Σίφνου από το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης "Βρυσιανά – Καδές"

unnamed file 2

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΦΝΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

(ΠΔΕ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ «ΒΡΥΣΙΑΝΑ – ΚΑΔΕΣ»

 
Σας ανακοινώνουμε ότι στις 30.12.2020, με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.  Ιωάννη Πλακιωτάκη  (Α.Δ.Α.: 6Ζ284653ΠΩ-3ΘΤ), εγκρίθηκε η επιχορήγηση του Δήμου Σίφνου με το ποσό των διακοσίων εξήντα τριών χιλιάδων, οκτακοσίων ογδόντα δύο ευρώ και εξήντα έξι λεπτών (263.882,66€) από το ΠΔΕ της Γ. Γ. Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής,  για την υλοποίηση του έργου αντικατάστασης του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης από τη δεξαμενή των Βρυσιανών ως την κεντρική δεξαμενή στη θέση «Καδές», από την οποία υδροδοτείται το μεγαλύτερο τμήμα της Σίφνου.
Η απόφαση για την ανωτέρω επιχορήγηση εκδόθηκε προκειμένου να ικανοποιηθεί αίτημα που υπέβαλε ο Δήμος μας στο Υπουργείο κατά τη συνάντηση που είχαν, τον περασμένο Οκτώβριο,  οι  Αντιδήμαρχοι Γιώργος Κ. Γεωργούλης και Αντώνης Φραντζής με τη Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστιάνα Καλογήρου. Κατά τη συνάντηση αυτή η κα Καλογήρου ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Δήμου και φρόντισε ώστε να υπάρξει άμεση ικανοποίησή του.
Είναι προφανές ότι η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης «Βρυσιανά – Καδές» είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα, ωστόσο μένει ακόμα αρκετός δρόμος για την πλήρη αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων δικτύων σε όλο το νησί. Ο Δήμος μας, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του θέματος για λόγους υγειονομικής ασφάλειας, συνεχίζει με επιμονή και προς κάθε κατεύθυνση τις ενέργειές του προκειμένου να εξασφαλίσει την ολοκληρωμένη διαχείρισή του.
Απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες:

  • στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Αιγαίου, στον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και ιδιαιτέρως στη Γενική Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστιάνα Καλογήρου για την άμεση ανταπόκριση  και για τη φροντίδα της να εξευρεθούν λύσεις και σε  άλλα αιτήματα που έχουν υποβληθεί και αφορούν σε ανάγκες στον τομέα της ύδρευσης,
  • στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο και στο Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη για την εκπεφρασμένη διάθεσή τους να παράσχουν οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας την πλήρη υποστήριξή τους στις διαδικασίες υλοποίησης του έργου.

Σίφνος, 19.01.2021

.