Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

Πρόσκληση συνεδρίασης – μέσω τηλεδιάσκεψης – Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου (11.11.2020)

.11.11

Λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 10, παρ. 1, της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου “Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του” (Φ.Ε.Κ. Α΄ 55/11.03.2020), σας προσκαλώ την 11η Νοεμβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη στις 18:00, σε τηλεδιάσκεψη για έκδοση απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
 

 1. Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Δήμου Σίφνου οικονομικού έτους 2020 (Γ´ τρίμηνο), ύστερα από τη σχετική εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Δήμαρχος & Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Μαρία Ναδάλη)
 2. Έγκριση της 8ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου Σίφνου οικονομικού έτους 2020, ύστερα από εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Δήμαρχος & Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Μαρία Ναδάλη)
 3. Έκδοση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ύστερα από την υπ’ αρ.  95/2020 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Σίφνου και την εξασφάλιση νομικής γνώμης περί των αναγνωριστικών της κυριότητας αγωγών του Ελληνικού Δημοσίου κατά του Δήμου Σίφνου (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Δήμαρχος & Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Μαρία Ναδάλη)
 4. Έγκριση πρακτικού της Επιτροπής εκτίμησης για την αγορά του ακινήτου κληρονόμων Απόστολου Κουλούρη στη θέση “ΒΑΝΗ”, σε υλοποίηση του περιεχομένου των τελεσίδικων αποφάσεων υπ’ αριθμ. 76/2003 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Σύρου και 54ΤΜ/2018 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σύρου (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Γεωργούλης, μέλος της Επιτροπής εκτίμησης ακινήτων)
 5. Έγκριση πρακτικού της Επιτροπής εκτίμησης για την αγορά ακινήτου στη θέση “ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ” Απολλωνίας για την επέκταση του κοιμητηρίου (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Γεωργούλης, μέλος της Επιτροπής εκτίμησης ακινήτων)
 6. Έκδοση απόφασης για την αναγκαιότητα αγοράς ακινήτου στον Πλατύ Γιαλό για τη χρήση του ως χώρου στάθμευσης οχημάτων (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Δήμαρχος Μαρία Ναδάλη)
 7. Ανανέωση της σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σίφνου και της CARDIOEXPRESS για την τηλεϊατρική κάλυψη των κατοίκων της Σίφνου (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η δημοτική σύμβουλος Χρυσούλα Ποδότα, εντεταλμένη σε θέματα υγείας)
 8. Έκδοση απόφασης για την αποδοχή ή μη παραχώρησης κτήματος ιδιοκτησίας κας Μαργαρίτας Κορακή – Καραντάνη στη θέση “Άγιος Θωμάς” Σίφνου για τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η δημοτική σύμβουλος Χρυσούλα Ποδότα, Πρόεδρος της πενταμελούς επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς)
 9. Έκδοση απόφασης για τη διοργάνωση διαδικτυακής παρουσίασης σε μαθητές Λυκείου,  νέους & νέες της Σίφνου σχετικά με τις προοπτικές ενασχόλησης και επαγγελματικής σταδιοδρομίας στον αναπτυσσόμενο κλάδο της Γαλάζιας Οικονομίας (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η δημοτική σύμβουλος Άννα Ατσόνιου, εντεταλμένη σε θέματα  διοργάνωσης δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων)
 10. Σχετικά με την απόδοση στο Σύνδεσμο Σιφνίων του ποσού των 500,00€ σε εκκρεμότητα υλοποίησης του από 27.8.2013 ψηφίσματος στη μνήμη του αείμνηστου Αντώνη Τρούλλου  (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Χρυσίνης)
 11. Έγκριση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σίφνου, ύστερα από τη σχετική απόφαση του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΛΤ Σίφνου Απόστολος Διαμαντής)
 12. Έκδοση απόφασης ύστερα από το υπ’ αρ. πρωτ. 88156/2020 έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας Κυκλάδων σχετικά με την υλοποίηση του έργου: “Yποβρύχια τηλεπικοινωνιακή ζεύξη με καλώδιο οπτικών ινών Σίφνος – Φολέγανδρος και Αμοργός – Αστυπάλαια” του Ο.Τ.Ε. – COSMOTE, κατόπιν και της από 6.11.2020 απόφασης του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σίφνου (ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Χρυσίνης & ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΛΤ Σίφνου Απόστολος Διαμαντής)
 13. Έγκριση κλαδονομών για λόγους προστασίας, ασφάλειας, καλλωπισμού στο οδικό δίκτυο, σε κοινόχρηστους χώρους και παραλίες της Σίφνου (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιδήμαρχος Αντώνης Φραντζής)
 14. Έκδοση απόφασης για την πραγματοποίηση έκθεσης με φωτογραφίες και υλικό του Μonflanquin στο Ίδρυμα Πρόκου στην Απολλωνία, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του Δήμου Σίφνου με το Δήμο Μonflanquin, ύστερα από εισήγηση της ομάδας εργασίας για την αδελφοποίηση και της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Σίφνου (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Σίφνου Μαρία Ναδάλη)
 15. Έκδοση απόφασης ύστερα από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Σίφνου για τη σύνθεση ενός τραγουδιού για τη Σίφνο (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Σίφνου Μαρία Ναδάλη)
 16. Έκδοση απόφασης σχετικά με πρόταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου για την προώθηση της Σίφνου μέσα από την πολιτιστική της παράδοση (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Σίφνου Μαρία Ναδάλη)
 17. Αντικατάσταση μέλους στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σίφνου (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο δημοτικός σύμβουλος & Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτ/θμιας Εκπαίδευσης Μανώλης Λεμπέσης)
 18. Ανανέωση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και του ΟΑΕΔ για το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Χρυσίνης)
 19. Επιχορήγηση του Πολιτιστικού Κέντρου Σίφνου “Μαριάνθη Σίμου”, ύστερα από τη σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου «Μαριάνθη Σίμου» Γεώργιος Θεοδώρου)
 20. Έκδοση απόφασης για την αίτηση του κ. Στυλιανού Νερούτσου για τοποθέτηση φωτιστικού σώματος σε υπάρχοντα στύλο της ΔΕΗ στη θέση “Ανεμορδίλι”, ύστερα από την υπ’ αρ. 41/2020 γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας Κατερίνα Θεολόγου)
 21. Έκδοση απόφασης για την αίτηση του κ. Νικόλαου Συνοδινού για τοποθέτηση δύο φωτιστικών σωμάτων στο Κάστρο, ύστερα από την υπ΄ αρ. 42/2020 γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας Κατερίνα Θεολόγου)
 22. Έκδοση απόφασης για την αίτηση της κας Μαρίας Κουλούρη για τοποθέτηση φωτιστικού σώματος σε υπάρχοντα στύλο της ΔΕΗ στη θέση “Μαλόγριος” στην Απολλωνία, ύστερα από την υπ’ αρ. 43/2020 γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας (ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Απολλωνίας Κατερίνα Θεολόγου)

 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου

ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΧΡΥΣΙΝΗΣ

.