Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

Δήμος Σίφνου: Μετονομασία Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Σίφνου σε Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις "Νικόλαος Γ. Προμπονάς"

Nikos Probonas 290520

ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΣΙΦΝΟΥ
ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΣΙΦΝΟΥ «ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ. ΠΡΟΜΠΟΝΑΣ»
 
Με ιδιαίτερη συγκίνηση ανακοινώνουμε ότι στο Φ.Ε.Κ. Β΄ 3748/07.09.2020 δημοσιεύτηκε η απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη μετονομασία του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Σίφνου σε ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΣΙΦΝΟΥ  «ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ. ΠΡΟΜΠΟΝΑΣ».
Με την απόφαση της Υφυπουργού υλοποιείται η σχετική ομόφωνη απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου (αρ. 82/2020 – Α.Δ.Α.: Ψ9Θ9Ω1Τ-7ΒΥ), που εκδόθηκε στις 29.5.2020, μετά τη θλιβερή  αναγγελία του θανάτου του αείμνηστου Νικόλαου Γ. Προμπονά, και αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής στον εξαίρετο εκπαιδευτικό, επιστήμονα, συγγραφέα και άνθρωπο, που αγάπησε τη Σίφνο και την υπηρέτησε πολύπλευρα επί σειρά ετών.
Η ανυπέρβλητη προσφορά του στην παιδεία και στην εκπαίδευση του νησιού μας και η ξεχωριστή συμβολή του στον εμπλουτισμό της σιφναϊκής βιβλιογραφίας, με τη συγγραφή και έκδοση σημαντικών μελετών για την ιστορία, τον πολιτισμό και τη γλωσσική παράδοση του νησιού μας, ας κρατήσουν ζωντανό στη σκέψη και στην καρδιά όλων μας τον αγαπημένο μας «δάσκαλο».
Υποχρέωσή μας να αναδείξουμε το πολυσχιδές έργο του!
 
Σίφνος, 12.09.2020

.