Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

Δελτίο Τύπου για τη συμμετοχή της Σίφνου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση BIT- International Travel Exhibition 2020 [9/2 – 11/2]

Η Σίφνος από τις 9 έως και τις 11 Φεβρουαρίου, έλαβε μέρος στην Έκθεση BIT – International Travel Exhibition 2020, μία από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις στην Ευρώπη με παγκόσμια απήχηση, που συγκεντρώνει τους μεγαλύτερους tour operators της Ιταλίας, εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων, εξειδικευμένους bloggers και μεμονωμένους ταξιδιώτες από όλη τη γειτονική χώρα.

Και σε αυτή την έκθεση φιλοξενηθήκαμε σε stand που μας διέθεσε στο ευρύτερο περίπτερο της η Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Εκτός από εμάς, φέτος στην Έκθεση πήραν μέρος από τις Κυκλάδες τα νησιά Νάξος, Άνδρος, Τήνος, Πάρος, Αντίπαρος, Σαντορίνη, Κέα, Κύθνος, Ίος, Σέριφος, Μήλος, Σίκινος και Φολέγανδρος. Την αντιπροσωπεία του Νοτίου Αιγαίου συνόδευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο Εντεταλμένος Τουρισμού κ. Κώστας Χρυσοχοϊδης και η Έπαρχος Μήλου κα Έλλη Χωριανοπούλου.

Την Σίφνο εκπροσώπησαν με επιτυχία, εκ μέρους του Δήμου η κα Γεωργία Σαπάνη, γνώστης της Ιταλικής γλώσσας και τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων ο επιχειρηματίας κ. Γιώργος Διαρεμές, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.   

Η Έκθεση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον δεκάδων χιλιάδων ταξιδιωτών κατά την πρώτη ημέρα την έκθεσης. Το stand του Δήμου Σίφνου αποτέλεσε πόλο έλξης πλήθους ενδιαφερομένων για ταξίδια στις Κυκλάδες και ποιοτικούς προορισμούς που προσφέρουν επιλογές περισσότερες από τον κλασσικό συνδυασμό “ήλιος – θάλασσα”. 

Η τάση αναζήτησης προορισμών με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά  διεφάνη και τις επόμενες δύο ημέρες της έκθεσης που αφορούσαν ως επί το πλείστον εκπροσώπους ΜΜΕ και επαγγελματίες.

Η αντιπροσωπεία της Σίφνου πραγματοποίησε προγραμματισμένες, από την εταιρεία συμβούλων μας RE:MAKE, συναντήσεις με bloggers και  δημοσιογράφους που συνεργάζονται με αξιόλογα και δημοφιλή μέσα, όπως η εφημερίδα La Stampa και οι διαδικτυακοί τόποι του Conde Nast Traveler και του Glamour του εκδοτικού ομίλου της Vogue.

Αξιοποιώντας το διαθέσιμο προωθητικό υλικό, οι δύο εκπρόσωποί μας παρουσίασαν εκτενώς την Σίφνο και σε τουριστικούς πράκτορες και άλλους επαγγελματίες.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στις ομάδες ειδικούς ενδιαφέροντος (δημοσιογράφους, bloggers και επαγγελματίες), η πολιτισμική και ιστορική σύνδεση του προορισμού με τη γαστρονομία, η δυνατότητα να βιώσει κανείς μοναδικές αλληλεπιδραστικές εμπειρίες μέσα από το περιπατητικό δίκτυο και την αγγειοπλαστική, ενώ το στοιχείο του “island hopping” που προσφέρει η Σίφνος μέσα στις Κυκλάδες, αποτελεί σημαντικό κίνητρο επίσκεψης για τους Ιταλούς. 

Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Σίφνου