Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου
Κυκλάδες, Τ.Κ. 840 03
2284360300
Δήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ΣίφνουΔήμος Σίφνου - Η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σίφνου

Υπηρεσιακές Συναντήσεις Νοεμβρίου

Αγαπητοί φίλοι,

Καθώς “μπήκαμε” ήδη στον πιο γιορτινό μήνα του χρόνου, θα θέλαμε αρχικά να σας ευχηθούμε Καλό μήνα & Καλές Γιορτές!   

Συνεπείς προς τη δέσμευσή μας για τακτική ενημέρωσή σας, σας γνωστοποιούμε τις υπηρεσιακές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο μήνα Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν:

Συνάντηση της Δημάρχου με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο: Κατά τη συνάντηση, σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, έγινε συνολική ενημέρωση του Υφυπουργού για τα προβλήματα της Σίφνου με ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα της υγείας  και στην ανάγκη αντικατάστασης του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης σε μεγάλο τμήμα του νησιού,  ενώ παράλληλα συζητήθηκαν το ζήτημα της έγκαιρης πρόσληψης του εποχικού προσωπικού, η ανάγκη στελέχωσης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σίφνου – Κιμώλου κ.ά. Ο Υφυπουργός μας ενημέρωσε αναλυτικά για τις ενέργειες που δρομολογούνται από το Υπουργείο για την τεχνική υποστήριξη των μικρών Δήμων καθώς και για την εξέλιξη της προκήρυξης 10Κ/2018, στην οποία προβλέπεται για το Δήμο Σίφνου 1 θέση  ΠΕ πολιτικών μηχανικών.

Συνάντηση της Δημάρχου με τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων κ. Δημήτρη Αθανασούλη και τα στελέχη της ΕΦΑ Δρ. Γιώργο Γαβαλά, επιμελητή Προϊστορικών  & Κλασικών Αρχαιοτήτων, και κα Κατερίνα Καλαντζοπούλου, Αρχαιολόγο του Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων & Μουσείων, προκειμένου να δρομολογηθούν από κοινού ενέργειες για την ανάδειξη μνημείων της Σίφνου. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν στην παρακολούθηση από την υπηρεσία του έργου κατασκευής των δικτύων αποχέτευσης των κεντρικών οικισμών, στην αποκατάσταση του ΧΑΔΑ κ.ά.

Επίσης, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου η Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Κ. Γεωργούλης συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου (ΠΕΔ), κατά την οποία παράλληλα εκλέχθηκαν το Εποπτικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. και οι εκπρόσωποι στη Γ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.).

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της  2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου συνάντηση της Δημάρχου και του Αντιδημάρχου κ. Γεώργιου Κ. Γεωργούλη με τον Υποδιοικητή κ. Περικλή Αλεβίζο, κατά την οποία τέθηκαν αναλυτικά τα ζητήματα που σχετίζονται με την υποστελέχωση του Ιατρείου μας και υποβλήθηκαν, μεταξύ των άλλων, τα αιτήματα για την άμεση επαναφορά της 2ης θέσης του αγροτικού γιατρού και για την κάλυψη της θέσης παιδιάτρου. Επίσης, συζητήθηκαν με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες θέματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και η πρωτοβουλία της 2ης ΥΠΕ  για την ανάπτυξη δράσεων και παρεμβάσεων προληπτικού χαρακτήρα στο μαθητικό πληθυσμό της Σίφνου, οι δυνατότητες επίσκεψης στο νησί μας, κατόπιν σχετικών αιτημάτων, ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων καθώς και η κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση των νησιωτών σε νοσοκομείο του Πειραιά. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Γεωργούλης συμμετείχε στη συνάντηση και με την ιδιότητά του ως μέλους του Δ.Σ. του Ιδρύματος Στήριξης του Π.Π.Ι. Σίφνου “Σωτήρης Τριαντάφυλλος”.

Παράλληλα, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ζαμπέλης συμμετείχε, τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, σε σύσκεψη στη Σύρο του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινόμενων και χιονοπτώσεων-παγετού 2019-2020. Ακόμα, ο κ. Ζαμπέλης  πραγματοποίησε επαφές σε Υπηρεσίες της Σύρου, για την ενημέρωσή του σε θέματα του πρωτογενούς τομέα και ιδιαιτέρως σε ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του Δημοτικού Σφαγείου. Θα ακολουθήσει συνάντηση με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς για τη διεξοδική ενημέρωσή τους και τον από κοινού προγραμματισμό ενεργειών. 

Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Δημάρχου και της δημοτικής συμβούλου κας Μαργαρίτας Βασταρδή με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Στάθη Σταθόπουλο, κατά την οποία οι εκπρόσωποι του Δήμου ενημερώθηκαν για τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα που θα υλοποιήσει το Πράσινο Ταμείο το επόμενο διάστημα και για τις μεγάλες δυνατότητες που δίνονται στους Δήμους για την ένταξη ώριμων έργων. 

 Σίφνος, 1.12.2019