ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΣΙΦΝΟΥ

ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΣΙΦΝΟΥ «ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ. ΠΡΟΜΠΟΝΑΣ»

 

Με ιδιαίτερη συγκίνηση ανακοινώνουμε ότι στο Φ.Ε.Κ. Β΄ 3748/07.09.2020 δημοσιεύτηκε η απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη μετονομασία του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Σίφνου σε ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΣΙΦΝΟΥ  «ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ. ΠΡΟΜΠΟΝΑΣ».

Με την απόφαση της Υφυπουργού υλοποιείται η σχετική ομόφωνη απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου (αρ. 82/2020 – Α.Δ.Α.: Ψ9Θ9Ω1Τ-7ΒΥ), που εκδόθηκε στις 29.5.2020, μετά τη θλιβερή  αναγγελία του θανάτου του αείμνηστου Νικόλαου Γ. Προμπονά, και αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής στον εξαίρετο εκπαιδευτικό, επιστήμονα, συγγραφέα και άνθρωπο, που αγάπησε τη Σίφνο και την υπηρέτησε πολύπλευρα επί σειρά ετών.

Η ανυπέρβλητη προσφορά του στην παιδεία και στην εκπαίδευση του νησιού μας και η ξεχωριστή συμβολή του στον εμπλουτισμό της σιφναϊκής βιβλιογραφίας, με τη συγγραφή και έκδοση σημαντικών μελετών για την ιστορία, τον πολιτισμό και τη γλωσσική παράδοση του νησιού μας, ας κρατήσουν ζωντανό στη σκέψη και στην καρδιά όλων μας τον αγαπημένο μας «δάσκαλο».

Υποχρέωσή μας να αναδείξουμε το πολυσχιδές έργο του!

 

Σίφνος, 12.09.2020